Karaman Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşen ödül törenine Genel Sekreter Vekili Hüseyin Kasuleymanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Fatih Rüştü Delen, İzleme ve Değerlendirme Şubesi Dr. Havva Hümeyra Kurşun, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu ile sağlık yöneticileri, dereceye giren öğrenciler, öğretmenleri ve veliler katıldı. 

Karaman Genel Sekreter Vekili Hüseyin Karasuleymanlıoğlu yaptığı konuşmasında; organ bağışının önemine dikkat çekerek, organ bağışının insanlığa dair yapılan koşulsuz sevgi olduğunu söyledi. Bağışlanan bir organın yaşama tutunmaya çabalayan insanlara verilen en büyük armağan odluğunu ifade ederek organ bağışı konusunda tüm toplumu duyarlı olmaya davet etti.

Karasuleymanlıoğlu, “Organ bağışı konusunda görüyorum ki bu bilinç oluşmuş. Yaptıkları resimlerde çok güzel mesajlar, vurgulamalar var.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu törende yaptığı konuşmasında, bu yarışmanın 2 önemli etkisi olduğunu belirterek “Çocuklarımız öncelikle sosyal sorumluluk adına organ bağışı konusunda yaptıkları resimlerle toplumda farkındalık oluşturmaya katkı sağlarken, diğer yandan yeteneklerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi için fırsat yakalamaktadır.” dedi. 

Çocukların bu tür etkinliklerle sosyalleşeceğini, bu tarz yarışmaların içinde bulunarak gelişeceklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu son olarak “Resim yarışmasına ev sahipliği yapan Genel Sekreterlik ekibine teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, teşvik eden öğretmenlerimizi ve velilerimizi de kutluyorum” dedi.

Tören, resim yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerinin verilmesinin ardından sergilenen resimler katılımcıların beğenisine sunuldu.

“Organ Bağışı” temalı resim yarışmasının ödülleri ilk ve ortaokul düzeyinde olmak üzere 2 ayrı kategoride değerlendirilmiş olup yarışmaya katılan tüm resimlerin 11 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar Devlet Hastanesi poliklinik girişinde sergileneceği bildirildi.

Ortaokul Öğrencileri Arasında Dereceye Giren İlk 3 Öğrenci:
1.lik ödülü İsmet İŞLER
2. lik ödülü Fatma Zehra AKSOY
3. lük ödülü Osman ÖZEREN  

İlkokul Öğrencileri Arasında Dereceye Giren İlk 3 Öğrenci:
1. Eslem Sena TAŞÇI
2. Hilal COŞKUN
3. İrem ESKİ