Türkiye İşçi Dernekleri Platformu Karaman Temsilcisi ve İnternet Medya Başkanı Sedat Tugan "Emniyet Genel Müdürlüğü, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'da değişikliğe gidiyor"dedi

Hazırlanan kanun tasarısı ile İçişleri Bakanlığı bünyesinde Özel Güvenlik Komisyonu kurulacak diyen Tugan "Büyükşehirlerde silahlı olarak çalışacak özel güvenlikçilere asgari ücretin yüzde 70, silahsız olarak çalışacaklara ise asgari ücretin yüzde 40 fazlasından az olmamak kaydıyla net ücret ödenecek" dedi

Karaman'da güvenlikçi maaşları...

Karaman'da ise silahlı olanlara asgarin ücretin yüzde 30 fazlasından az olmayacak şekilde net ücret verilecek. Böylece, özel güvenlikçilerin maaşları 750 TL'den bin ila bin 200 TL'ye yükselecek. Ücretlerden bir kesinti yapılmayacak. Aykırı hareket eden şirketlere herbir görevli için 5 bin lira para cezası verilecek. İhlalin tekrarı durumunda şirketin faaliyet izin belgesi iptal edilecek.

Şehit Olarak kabul edilmesini İstiyoruz...

Ayrıca Ankara da A.B.D konsolosluğu önün de meydana patlama da (canlı bomba) hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi arkadaşımızı anmak istiyoruz, mekanı cennet olsun. Görevi Başında Ölen Tüm Özel Güvenlik Görevlisi Arkadaşlarımızın Şehit Olarak anılmasını ve kabul edilmesini İstiyoruz.

Son yıllarda büyük bir sektör haline gelen özel güvenlik sektörü, bu büyümeyle eş değer de bir çok sorunları beraberinde getirdi. 2004 de çıkartılan 5188 sayılı özel güvenlik yasası bu zamana kadar bir çok değişikliğe uğradı. Sıkıntıların olması bu yasanın yanlış olduğu manasına da gelmemeli, bir çok işsiz bu yasayla birlikte de yeni iş sahibi oldu. Özel Güvenlik Görevlileri tıpkı bu yasa gibi kendileri de yeni olduğu için bu duruma adapte olmaları hayli zaman aldı ve halen alıyor. Örneğin halkın çoğunluk da olduğu yerler de (hastane,postane v.b) güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor sadece sertifika almakla özel güvenlik görevlisi olunmuyor özel güvenlik görevlisi öncelikle kendisini geliştirmeli sosyal ilişkileri sağlam olmalı güzel bir dil kullanmalı çünkü vatandaşla ilk önce onlar karşılaşıyorlar bu durum o kurumun da vizyonunu yansıtır.

Bir özel güvenlik görevlisi bulunduğu yerin kanun adamıdır, suçu önlemek ve suçluyu bertaraf etmek zorundadır 5188 sayılı yasaya istinaden görev ve sorumlulukları açıkça belirtilmiştir görevi esnasında karşılaşacağı tüm adli olaylarda mahkemeler tarafından devlet memuru gibi işlem görecektir. Özel güvenlik görevlileri bir çok yerde (okul, hastane ve eğlence mekanları hariç) silahlı olarak görev yapmaktadırlar. Sorumlulukları çok fazladır bu sorumluluğun karşılığı olarak özlük hakların da, yetkililer tarafından bir çok iyileştirme yapılacağını söylemelerine rağmen bu çalışmalar maalesef alt komisyonlarda bekletilmektedir, son zamanlarda ulusal ve yerel medya da bu konuyla ilgili bir çok haberler çıkmaktadır, biz özel güvenlik görevlilerinin isteği yaşanılabilir bir ücret ve olması gereken diğer özlük haklarımızın kullandırılmasıdır.

Taşeron çalışan veya özel sektörde çalışan tüm özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın bu sorumluluklarına karşı özlük haklarının iyileştirilmesini yetkililerden rica ediyoruz. Bu bağlamda da Kamu da çalışan tüm taşeron işçisi arkadaşlarımızın içinde bulunduğu durumu tekrar dile getirmek isterim, Kamu kurum ve kuruluşların da çalışan negatif ayrımcılığa maruz kalan yıllık izin kıdem tazminatı v.b haklarından genel de yoksun olan, maaşları yıllarca çalışmalarına rağmen asgari ücretten fazla olmayan, iş güvencesi olmayan, iş garantisi sistem eline değil insan eline bırakılan,  daha çok sayabileceğimiz ve modern çağın kölelik sistemi diye adlandırılan bu sistemin bir an evvel bitmesini, bitirilmeyecekse bile bir iyileştirme olmasını, insan onuruna yakışır bir sisteme geçilmesini istiyoruz... Bizler umutluyuz biliyoruz ki bu Ülke de (İçişleri Bakanlığı Valiler Toplantısı'nda) Bu millet her şeyin en iyisini hak ediyor. Dicle'nin kenarında bir koyunu kurt kapsa, bunun hesabı bizim üzerimizdedir, diyen bir Başbakanımız var."dedi.