Özgürlükçü sol/68 liler/78 liler adına gönderilen duyuruda;

''Kentimiz bir yerel seçime maalesef;eksik, kısır, ufuksuz ve emeğe, çevreye, kadına, çocuğa/tüm ötekilere gerekli duyarlılığı göstermeyen siyasetlerin iç yarışı içinde gidiyor. Karamanımızla benzeri özellikleri taşıyan  iller seçim sürecini, SAĞ siyasi partilerin farklı isimlerde yarışması biçiminde yaşayacak/yaşıyor. Bu siyasallaşma süreci Karaman ve Karaman halkının ihtiyaçlarının ranta(asvalta,ikide bir değiştirilen kaldırım taşlarına, yok edilen çevreye vb)tercih edilmesidir. SOL un olmadığı bu seçim süreci tamamen şu ya da bu şekilde statükoya dayanan bu SAĞ partilerin arasında gerçekleşiyor. Karaman kamuoyunu SOL bir seçenekten yoksun bıraktığımız için ÖZÜR diliyoruz. SOL seçenek olmaması SAĞ dan bir tercihi zorunlu kılmamaktadır.”Kırk katır da kırk satır da istemiyoruz”demek ellerinizdedir.

GEZİ PARKI yepyeni bir milat olmuştur. İnsana karşı DOĞAYI ,erkek egemenliğine karşı KADINI ve ezenlere karşı EZİLENLERİ/TÜM ÖTEKİLERİ  savunan, birlikte yarını kuracak olan sol ve halk yeni bir düzlemde buluşmuştur. O pratik egemenleri korkutmuştur. Şimdi kavga edenler o zaman koalisyon halinde ölümler üretmiştir.Korkmakta haklılar. Halka dayatma yapan ve KUTULAR dolusu parayla suçüstü olan veya DİKİZCİLİĞİ ile malum VAİZ sağı ya da ÇORUM/MARAŞ vb inde eli kanlanmış sağ dışında bir dünya mümkün.

Sevgili Karaman Halkı!                                                                                                                
Sizleri bütün bu ; oy istemeye gelen bu SAĞ siyasetçileri sorgulamanızı bekliyoruz.

 Bilim 2030 larda kentimizin susuzlukla karşılaşacağını söylemekte ,ne yapacaklar?
Kentimize kurulacak olan termik santralin tam bir çevre cinayeti olacağını bilim söylemekte,buna HAYIR diyecekler mi?
Harcadıkları paraların hesabını açık bir şekilde kamuoyu ile paylaşacaklar mı?
Belediye bünyesindeki işçilerin taşeronda olması tam bir insan hakları ihlalidir.O emekçileri kadroya alacaklar mı?Taşeron firmada olsa bile sendikalaşmaya destek olacaklar mı?(yandaş sendikası değil elbette..)

Daha çoğaltmak mümkün.
 Biz diyoruz ki:

1-Bir statükoya karşı geldiğini söyleyen ve kendi statükosunu en acımasız şekilde inşaa eden AKP nin tavrı sizden yana değil RANT tan yanadır. Geçmişte mağduru oynuyordu .Şimdi ise paralel maralel damagojisi ile aynı algı yanılmasını yaratmak istiyor.Halkın ortaya dökülmüş “kutulara” rağmen OY vermesini bekliyorlar.Bu halk size artık kanmayacak!
  AKP ve diğer tescilli SAĞ partiler (oy verenler değil)halkların çıkarı yerine ulvi laflara dayalı demagojiler üretmekten öteye gidememiş,kendilerine HAN HAMAM almış,fakir halka DİN İMAN vaaz etmişlerdir.

2-Geçmiş dönemin argümanlarına dayanarak siyaset yapan CHP nin de bu topluma verebileceği bir şey yoktur.SAĞ ,seçkinci ,ulusalcı(siyasi literatürde karşılığı başak bir şeydir.) bir partidir.Son dönemde cemaat çevresi ile ilişkileri ,  Mansur Yavaş ın adaylığı  gibi politik tutumları olan bildiğimiz bir SAĞ partidir.CHP nin bu tavrı bizi yadırgatmıyor.Hatta bunun olması gereken olduğunu söylüyoruz.
    CHP  ; SOL veya SOSYAL DEMOKRAT  değildir. Gariptir içinde  bir zaman(hatta şimdi bile)solcu olduğunu söyleyen kişiler vardır. Şu an CHP den aday olan Merih arkadaş ta sol bir geçmişe sahiptir.Ama SAĞ bir partiden aday olmuştur(Bir kadın olarak siyaset yapmasını ve sokaktaki pratiğini olumluyoruz. Kişisel olarak kendisi ile bir sorunumuz yok)
 Kimi sol aktörler artık  KEMALİST(Atatürk ten bağımsız) sağcılığa sarılma pragmatizminden vazgeçmelidir. Çare SOKAKTA ,GEZİ RUHUNU çoğaltmaktadır.
 3-Bu kentin,bu ülkenin sorunlarını SOL çözecek.Karaman Halkını 31 Mart tan sonra bu süreci oluşturmaya çağırıyoruz.SAYGILARIMIZLA,''dendi.