Entegrasyon, müşteri ile satıcı arasındaki satışın veri alışverişinin kaydını tutmak demektir. Diğer bir deyişle, satılan/alınan mal ve faturasının verilerini kaydetmektir. Kaydedilen verinin güncel tutulması, alışverişin yapıldığı sitenin de güvenilir olmasının bir göstergesidir. Yani, pazaryeri entegrasyonu, internette sık kullanılan ve sağlam temele kurulmuş alışveriş sitelerinin entegrasyonudur. Bu siteleri kullanmak, ürünlerinizi daha geniş bir kitleye ulaşacağının garantisidir.

Etsy buna bir örnek olarak gösterilebilir. Etsy, sanatkârlar ve zanaatkârlar için oluşturulmuş en büyük satış web sitelerinden biridir. Oldukça geniş bir müşteri tabanına sahip, oldukça tanınan bir küresel markadır. Ayrıca, siteyi ziyaret eden günlük müşteri sayısı nedeniyle, satıcıların daha büyük bir müşteri kitlesine erişim olur.

Pazar Yeri Entegrasyonu Avantajları

Pazaryeri entegrasyonu kullanan sitelerin en büyük avantajlarından biride, elinizdeki malları yabancı ülkelere rahatlıkla satabilmenizdir. Diyelim elişi yapıyorsunuz ya da gümüş işçiliği yapıyorsunuz ve bunları başka ülkelerde de satmak istiyorsunuz. Türkiye’ye yaşarken ABD, Kanada, İngiltere gibi denizaşırı ülkelerdeki pazarlara girmek ve ürünlerinizi satmak zor olabilir. Küresel satışlar için reklam yapmak ise ayrı zordur. Bu nedenle, Amazon, Etsy ve Wishgibi zaten geniş bir küresel tabana sahip bir pazaryerini kullanmak, mağazanızı yurtdışında yaşayan müşterilere açabilir. Aklınızda kalan soruların cevaplanması için https://www.shipentegra.com/pazaryeri-entegrasyonu adresini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.