Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesine geçti. Üniversitenin Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümüne ataması yapılan Prof. Dr. Karataş, KMÜ Rektör Yardımcılığı görevini bıraktı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Prof. Dr. Karataş, Karaman’a veda mesajı yayınlayarak şunları söyledi: 
“Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen’in davetiyle 17 Kasım 2008 tarihinde Karaman’a gelerek rektör yardımcılığı, yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği, dekanlık, müdürlük, koordinatörlük, anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı gibi çeşitli görevlerle üniversitemize gece gündüz demeden aşkla ve şevkle hizmet vermeye gayret ettim. 

Bir üniversite kurmak hayaliyle KMÜ’de görev yaptığım yedi yıl zarfında üniversitemize elimden geldiğince katkı sunmaya çalıştım. Yönetimimizin ilk döneminde mesai kavramını unutarak gösterdiğimiz çabaların sonucunu üniversitemizde halen alıyor olduğumuzu görmekten son derece mutluyum.

Karaman’da yaşadığım sürece güzel insanlarla tanıştım, değerli dostlar edindim, hafızamda her an canlı kalacak önemli anılara sahip oldum. Diğer yandan, kadim medeniyetimizde örnekleri olduğu gibi yeni bir günün yeni güzelliklere, bereketli günlere vesile olacağına da candan inanıyorum. 

Beni bir üniversite kurma hayaline ortak eden başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, birlikte çalıştığım tüm ekip arkadaşlarıma, üniversitemizin değerli çalışanları ve öğrencilerine, ayrıca çok kıymetli Karaman halkına teşekkürlerimi sunarak Allah’a ısmarladık diyor, selam ve hürmetlerimi arz ediyorum.”