ATV ekranlarından izleyiciyle buluşan ve sunuculuğunu Müge Anlı’nın yaptığı “Tatlı Sert” adlı programda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün ve Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ferhat Şahin konuk oldu.
Canlı yayınlanan programda Prof. Dr. Kemal Esengün ve Ferhat Şahin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman Valiliğinin işbirliğiyle geliştirilen "Suç Önleme Projeleri"nin tüm detaylarını seyircilerle paylaştılar. 

Prof. Dr. Kemal Esengün: “Üniversitemiz Suçu Önleyici Güvenlik Araştırmaları Sempozyumu Düzenleyecek” 

Prof. Dr. Kemal Esengün konuşmasına başta Karaman Valisi Murat Koca ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak üzere tüm Karaman halkının selamını getirdiğini söyleyerek başladı. Esengün, projenin konseptinin güvenli, huzurlu ve suçun olmadığı bir toplum anlayışına dayandığını belirterek toplumda farkındalık ve duyarlılık oluşturmak için projeye başlandığını vurguladı. 

Prof. Dr. Esengün projenin üç bileşenden meydana geldiğini dile getirerek bunlardan ilkini, toplumu oluşturan gencinden yaşlısına her yaştan insanın fikirlerini öğrenmek amacıyla düzenlenen proje yarışması şeklinde açıkladı. Program sunucusu Müge Anlı’nın yarışmaya nasıl katılınacağına ilişkin yönelttiği soruyu da Esengün söyle yanıtladı: “İsteyen herkes fikrini 1-2 sayfalık bir metin haline getirerek ifade edebilir. Toplumda ilginç fikirlerin çıkabileceğine inanıyoruz.“

Prof. Dr. Kemal Esengün, projenin ikinci bileşeninin ise, eski hükümlülerin cezaevinden çıkıp toplum hayatına dahil olduktan sonra kendi içlerinde yaşadıkları pişmanlıklarını anlatmaları olduğunu kaydetti. Esengün, eski suçluların “keşke” ile başlayan hikâyelerini kitaplaştırmayı ve daha sonra bunu eğitim materyali olarak kullanmayı planladıklarını dile getirdi. 

Prof. Dr. Kemal Esengün üçüncü bileşenin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek, bu bileşeni 26-28 Eylül 2013 tarihleri arasında Karaman Valiliği ve Üniversite işbirliğinde düzenlenecek Suçu Önleyici Güvenlik Araştırmaları Sempozyumu olarak açıkladı. Esengün “Bilim insanlarımızı Karaman’da misafir ederek, suç oluşmadan önleyici tedbirlerin alınmasına ilişkin bilimsel bir çalışma yapmayı istedik.” diye konuştu. 

Ferhat Şahin: “Suçu Önlemek İçin Doğru Teşhisi Koymak İstiyoruz”

Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ferhat Şahin de programda proje ile ilgili görüşlerini aktardı. Şahin, toplumda yaşayan insanlar kendilerini ne kadar güvenli hissederlerse toplumun yaşam kalitesinin de o kadar artacağını vurguladı. 

Şahin, toplumdaki tüm aktörlerin düşüncelerinden faydalanarak, doğru teşhisi koymak istediklerini söyledi. Ferhat Şahin koyacakları doğru teşhisin de başarılı bir tedaviyi getireceğine inandığını sözlerine ekledi.

Programın sonunda Müge Anlı Prof. Dr. Kemal Esengün ve Ferhat Şahin’e teşekkürlerini sunarak, bu tür önemli projelere imza atmalarından dolayı tebrik etti.