Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi , düzenlediği programla sendikanın kurucu genel başkanı  M. Akif İnan’ı andı. Program konukları usta yazar düşünce adamı Rasim Özdenören ve Prof.Dr. Turan Karataş’tı. Programa il divan toplantısı için ilimize gelen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali-Yalçın da katıldı. Yazar Özdenören yakın arkadaşı M.Akif İnan’ı edebiyatçı ve sendikacı kimliğiyle anlattı.

Akif İnan 1959 yılında Maraş Lisesi’ne okumak için geldiğinde edebiyata ilgi duyan, şiir, hikaye, denemeler yazan bir grup arkadaşla tanışmıştır. Bu arkadaş grubunda Rasim Özdenören başta olmak üzere Nuri Pakdil, Alaaddin Özdenören, Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu gibi önemli isimler vardır. Maraş’taki bu edebiyat çevresinin hepsinin yeni edebiyat taraftarı olmasına karşılık Akif İnan’ın ve Rasim Özdenören’in klasik edebiyat geleneğine sahip olası ikiliyi birbirine daha da yakınlaştırmıştır.

Daha lise yıllarında Mehmet Akif İnan’ın aruzla şiir yazması Maraş’taki edebiyat çevresini etkilemiştir. Bu durumu yazar Özdenören şu cümlelerle anlattı: “Kardeşim Alaaddin bir gün bana gelerek ‘Abi okula bir öğrenci geldi güzel şiirler yazıyor  dedi.’ Ben bunun gayet normal olduğunu söyleyince O, ‘Bildiğin gibi değil. Akif aruzla şiir yazıyor.’dedi.”

Akif İnan’ın sendikacı yönüyle ilgili hatıralarını da anlatan yazar Özdenören: “Akif’in mücadeleci bir yönü vardı. Her ortama katılır, doğru bildiklerini hiç çekinmeden herkesle paylaşırdı. Sendika çalışmalarında duruşunu, kişiliğini hiç bozmadı. Sendikacılığı siyasetten ve ideolojiden hep uzak tuttu. Sendika çalışmalarında özgürlük mücadelesine büyük önem verdi.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Turan Karataş’ın Akif İnan’ın çok mütevazi olmasına rağmen sözünü sakınmayan, bulunduğu ortama hakim olan bir kişiliğinin olduğunu hatırlatması üzerine; Özdenören şunları kaydetti:” Akif’in ömrü büyük rüyalarla geçti. Eğer bizlerle tanışmamış olsaydı meydanların, salonların adamı olurdu. Siyasette büyük başarılar elde ederdi. Fakat özellikle Nuri Pakdil onu hep frenledi. Ona ‘Yavaş gidelim Akif! Bizim mücadelemiz edebiyat alanında olmalı.’derdi.

Programın sonunda Rasim Özdenören kitaplarını imzaladı.