Şahin yayınladığı çağrıda şu ifadelere yer verdi;

"Saygıdeğer öğretim üyeleri, değerli KMÜ çalışanları ve kıymetli hemşehrilerim!

26 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan ve üniversitemizin 4 yılını ve 2023 ve sonrasındaki geleceğini belirleyecek rektörlük seçiminin başta üniversitemiz olmak üzere şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
13 Haziran 2016 tarihinde ilan etmiş olduğum 40 günlük adaylığım süresince yaptığım bütün çalışmalarımda bir rektör adayına ve bir lidere yakışır şekilde hareket etmenin gayretinde ve çabasında oldum.
Bizler sadece adaylık süreci için değil seçileceğimiz inancı ve nihayetinde Cumhurbaşkanlığı makamınca inşallah atanacağımız ümidi ile hareket ettik ve üniversitemiz için neler yapılabilirin derdinde olduk. Gece gündüz demeden son derece özverili ve ciddi bir çalışma gerçekleştirdik.

Gerek saygıdeğer öğretim üyelerimizi ziyaretlerimde gördüğüm teveccüh, gerekse KMÜ çalışanlarımızın duası, yakın uzak eş ve dostlarımızın müspet gayretleri neticesinde kanaatimizce inşallah başarılı bir sonuç bekliyoruz.
Bu süreçte özellikle ziyaretlerimde bana değerli vaktini ayıran ve gönüllerini açan hocalarıma, dua ve iyi temennileriyle beni yalnız bırakmayıp destekleyen KMÜ ailesine, dostlarıma, öğrencilerime, tanıtım ve reklam ekibimize, Karaman medyamıza ve özellikle aileme teşekkür ediyorum.

26 Temmuz 2016 Salı günü yapılacak olan rektörlük seçimleri için adaylığını açıklamış olan bütün rektör adaylarına hayır temenni ederim.

Değerli KMÜ ailesi ve kıymetli hemşehrilerimiz!
Merak etmeyiniz. Şehrimizin ve üniversitemizin ihtiyaç duyduğu dinamik, iyi niyetli, adil, mütevazı, üretken, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin katma değerini artıracak bir yönetim inşallah gelecek ve önümüzdeki rektörlük sürecine imza atarak bu kubbede hoş bir sadâ bırakacak. Buna inancımız sonsuzdur.

Yapılacak olan seçimin ülke olarak şu günlerde en çok ihtiyacımız olan birlik beraberlik ve demokrasi ikliminde geçmesini; adalet, huzur ve sükûnet içerisinde başlayıp neticelenmesini diliyorum.
Son olarak Yüce Allah’tan bu necip millete inşallah bir daha 15 Temmuz’da yaşananları yaşatmamasını temenni ediyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum."