M. Hilal Uğurlu imzasıyla yayımlanan bildiri şöyle: 
“Toplumumuzun temel direği ailedir. Aileyi bir arada tutan, onu cemiyet içinde yücelten ise kadındır. Çocukları yetiştiren, eğiten, aileyi şefkatiyle doyuran, karnını tok, sırtını pek eyliyen yine kadın zümremizdir. Onu toplum katmanlarında hak ettiği yere oturtmak, yüceltmek toplumun yerine getirmek mecburiyetinde olduğu bir borçtur.  

Buradan hareketle, Karaman Kent Konseyi Hanımlar Meclisi olarak biz bu onurlu görevi seviyeli bir şekilde yerine getirmek için çeşitli çabalar içindeyiz. Bilindiği gibi, daha önce Karaman Belediyesi’nin de katkısıyla, “Şiddet Gören Kadınlara Yardım” servisini başlatmıştık. 444 25 70 numaralı telefona, şiddet gören hanım kardeşlerimiz başvurunca onlara Baromuzun ve Belediyemizin avukatlarıyla yardımcı oluyoruz. 

Şimdi yeni bir hizmetimizi sevgili Karamanlıların huzuruna sunuyoruz. RESMİ NİKÂHI OLMAYAN AİLELERİN RESMİ NİKÂHLARINA yardımcı olacağız. Dini nikâhları olduğu ve aile hayatlarını sürdürdükleri halde resmi nikâhlarını yaptırma fırsatı bulamayan bütün ailelerin Kadın Meclisimize başvurmasını bekliyoruz. Belediyemizin yardımlarıyla onların resmi nikâhlarını kıydıracağız ve onları topluma kazandıracağız. 

Başvurunuzu bekliyoruz.”