Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Yerel medyada,  adını dahi anmak istemediğimiz müstekreh olayla ilgili bir açıklama yapmayışımız bazı kardeşlerimizi üzmüş olacak ki duyarsız kaldığımızı ima eden yorumlar yapılmıştır. Öncelikle olay hepimizi derinden yaralamıştır. “Önce Ahlak ve Maneviyat” düsturunu benimseyen tek siyasi parti olarak bu olay hakkında bir açıklama yapmamamız elbette mümkün değildir. Fakat olayın mağdurlarının hassas durumunu göz önüne almak zorundayız. Biz her daim haklı mağdurun yanında olur onun derdini paylaşmayı ister kendilerini ziyaret ederiz. Ancak bu olayın mağdurları kimlerdir diye bir araştırma dahi yapmadık, kendileri ile herhangi bir iletişim kurmadık, bu davranışımız onlara ilgisiz kaldığımızdan değil, içinde bulundukları nazik durumun bilincinde oluşumuzdandır. Bu gibi olaylarda mağdurun tanınması, bilinmesi onun yaşadığı travmayı arttırır ve daha kötü olaylara yol açabilir. Bu sebeple herhangi bir Partinin, STK’nın mağdurları araştırmasını, onlarla iletişim kurmasını doğru bulmuyoruz.
Olay hakkında; Savcılığın, Valiliğin şu ana kadar yaptığı açıklamalarına binaen, bunun şahsi bir suç olduğunu olayda adı geçen STK’ların suçlanmasını doğru bulmuyoruz. Bu kuruluşlar üzerinden iktidarın doğrudan hedef alınması da yanlıştır. Biz ilkeli siyaset yaparız bel altına vurmayız. 
Bununla birlikte; Aile ve Sosyal politikalar bakanının açıklaması adı geçen kuruluşu doğrudan savunmaya geçmesi yanlıştır. Biz Sayın Bakandan “olayın ve adı geçen kuruluşların tüm yönleriyle araştırıldığını hatası olanlar hakkında gereğinin yapılacağı” yönünde bir açıklama beklerdik. Çünkü Sayın Bakan sadece kendisine oy verenlerin, destek olanların değil vatanın tüm fertlerinin bakanındır her kesime eşit olmak, tarafsız olmak zorundadır. 
Mecliste Görüşülen  “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına vermiş olduğu Meclis araştırması” komisyonuna,  daha önce “terörün ve yolsuzluğun araştırılması” için verilen önergelerde olduğunu gibi, bu önerge için de AKP ilk etapta ret oyu kullanmıştır buna da anlam verebilmiş değiliz!  Önerge aleyhinde konuşan AKP Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’ın sadece bu gibi olaylar vuku bulduğunda başvurulacak yerleri ve bazı iletişim bilgileri vermesi de “bu olayların devamını bekleyin” der gibi trajedik  bir durumdur.
Kanaatimizce olay mağdurlar rencide edilmeden detaylı bir şekilde araştırılmalı bu olayda sorumluluğu bulunan herkes yargı önünde hesabını vermelidir. 
Bunun gibi olayların önümüzdeki dönemlerde tekrar etmemesi için, eğitim ve barınma imkanı veren STK’ların; çocukları emanet edeceği insanları en ince detayına kadar araştırması, Devletin ise derhal “Ahlak ve Maneviyat” eksenli eğitim sistemine geçmesi zaruridir.’’ denildi.