Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı Pazar günü il kongresini düzenledi.

 

Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı, Konya Büyük şehir Eski Belediye başkanı Mustafa Özkafa’nın katılımıyla İl Kongresini düzenledi.

 

Yunus emre konferans salonunda saat 13.00’de başlayan kongreye CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul,  CHP Merkez ilçe başkanı Mustafa Cem KAĞNICI ve MHP İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu’da katıldı.

Divanın oluşmasıyla başlayan kongrede faaliyet raporları açıklandıktan sonra İl Başkanı Şaban Şahin Parti faaliyetleri hakkında delegelere bilgi verdi. Şaban Şahin’den sonra konuşma yapan Konya Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa söz aldı.

 

9 YILDA YAPILAN BORÇLANMA 79 YILDA YAPILANIN 3 KATI

 

Kongrede konuşma yapan Mustafa Özkafa, AKP Hükümetinin çalışmalarını eleştirerek Hükümetin Milleti aldattığını iddia etti. Medyanın hükümeti eleştiren konuşmaları yayınlamadığını söyleyen Özkafa, “ Biz hükümetin yanlışlarını her yerde anlatıyoruz, ama işbirlikçi medya hepsi satın almış bizi gündeme getirmiyorlar.” Dedi.

 

AKP Hükümetinin tarihin en büyük borçlanmasını yaptığını belirten Mustafa Özkafa, 1923 yılından 2002 yılına kadar yapılan borçlanmanın 3 katını akp hükümetinin yaptığını iddia etti.

Özkafa, “ AKP Hükümeti 2002 yılında işbaşına geldiğinde Türkiye’nin 146 milyar dolar borcu vardı. Ama AKP hükümeti 9 yıllık iktidarında cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanmasını yaparak 544 milyar dolar borca sokmuşlardır. Bu nereye kadar gidecek bütün milli kuruluşlar satıldı. Konya’da ki Tümosan’ı özelleştirdiler, özelleşme parasını rantiyenin faizini verdiler. Şimdi bu parayı rantiyeye vermeseler de yatırım yapsalardı, Karaman’a 4 tane Tümosan fabrikası açılırdı. İşte devletin kuruluşları böyle elden gidiyor.” Dedi.

 

MİLLETİ TOKİ İLE ALDATIYORLAR.

 

AKP Hükümetinin Toki ile milleti kazıkladığını iddia eden Mustafa Özkafa, Bizim 20 bin tl’ye sattığımız evleri Devlet Toki aracılığıyla 160 bin tl’ye satıyor. Diyerek vatandaşa dikkatli olması konusunda uyardı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında yaklaşık 10 bin konut yaptıklarını söyleyen Mustafa Özkafa “ Biz Konya da yaklaşık 10 bin konut yaptık, o zaman aldığımız paraları günümüzde ki para değeriyle döviz bazından hesapladığımız da ortaya yaklaşık 20 bin tl gibi bir rakam çıkıyor. Peki, TOKİ evleri kaça satıyor? Taksitleri hesapladığınız zaman yaklaşık 1 ev vatandaşa 160 bin tl mâl oluyor, 20 bin tl nerede 160 bin tl nerede? İşte aradaki fark! AKP hükümeti 160 bin tl’ye ev satıyor Milli Görüş 20 bin tl’ye satıyor, ben size bu farkı söylüyorum neden çünkü AKP nin konuşmalarına aldanmayın diye söylüyorum.” Dedi.

 

ŞABAN ŞAHİN YENİDEN BAŞKAN

 

Eski Başkan Halit Özel’den boşalan il başkanlığı koltuğuna Saadet Partisi’nin Merhum lideri Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN imzasıyla atanan Şaban Şahin, Kongre sonunda yeniden il başkanı seçildi.