Günümüzde çeşitli faktörlerden dolayı pek çok kişinin saçlarında dökülme ya da kelleşme görülmesi oldukça olağan bir durumdur. Bu faktörler genellikle genetik yapıya sahipken aynı zamanda maruz kaldığınız kimyasal ürünlerden ya da yapısal nedenlerden de oluşabilir. Ancak kadınlarda da erkeklerde de saç dökülmesinin yaygın birçok neden vardır.

Saç ektirme işlemi son zamanlarda fazlasıyla tercih edilen tedavi yöntemlerinden biri olmuştur. Özellikle de dış görünüşüne önem veren bireyler için saç oldukça önemlidir. Bu bağlamda bireyler iyi bir araştırmanın ardından içlerine sinen saç ektirme kliniklerine giderler. Peki, sac ekimi ne kadar ya da saç ektirme sonuçları ne zaman ortaya çıkar?

Saç Ektirme merkezleri çoğu zaman toplam seanslara uygun bir meblağ belirtirken bazı klinikler ise kullanılacak greft sayısına bağlı ortalama bir fiyat belirtir. Ancak en iyi saç ektirme merkezlerinden birine gidilirse tüm saç ektirme seansları minimum 6.000 TL ve maksimum 20.000 TL arasında değerlendirmeye alınır. Böylece saç ekim işlemlerinin ardından görünümünüzde yeni bir devrim başlatabilirsiniz.

Saç Ektirme Sonrası Değişim Nasıl Olur?

Saç ekim sonuçları saç dökülmesinin seviyesine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ancak belirtmeliyiz ki tam anlamıyla saç ektirme seanslarıyla birlikte 12 aylık bir süreçten geçtiğinizde beklediğiniz sonuçları rahatlıkla görebilirsiniz. Bu süreç esnasında düzenli doktor kontrollerini sağlamanız, vücudunuza gerekli vitaminleri depolamanız saç ekim işleminin sonuçlarının hızlanmasını ve daha verimli olmasını da sağlar.

Genellikle saç ektirme sonuçları uzun bir sürecin ardından kendini belli etmeye başlar. Fakat sizler değişimi ay ay olacak şekilde de fark edebilirsiniz. Saç ekim seanslarının sonuçlarını aşamalarla belirtmek çok daha doğru olacaktır.

Saç Ekimi Dönemsel Sonuçları

Saç ekim işlemleri seanslarla devam eden bir tedavi sürecidir. Bu doğrultuda kısa bir süre içerisinde net bir sonuca ulaşmak mümkün değildir. Aşağıda sizlere aşamalarıyla saç ekim işleminin dönemsel sonuçlarını sıraladık.

  • Saç ekiminden bir ay sonra saçta %80 oranda dökülme oluşur. Ancak dökülen saçların yerine yenileri gelecektir.
  • İleriki dönemlerde yeni saçlar çıkmaya başlar ancak dengesiz bir uzama söz konusudur.
  • Saç ekiminin 4- 5 aylık sonuçları kepeklenme olarak ortaya çıkar.
  • 6 ve 7 aylık süreçte saçlar gelişimlerini tamamlamaya başlarlar.
  • Dilediğiniz saç ekim sonucuna 12. Ay süresince ulaşabilirsiniz. Artık yeni saçlarınız ile bambaşka bir görünüme merhaba diyebilirsiniz.