Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Şahin, 26 Temmuz Salı günü yapılacak olan rektörlük seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Rektör Adayı Şahin, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin temel hak ve hürriyetine karşı 15 Temmuz 2016 gecesi yapılan darbe teşebbüsünü bir kez daha kınadığını söyledi.

Bu süreç içerisinde ülkemizin bekası ve selameti için devletimizce alınan her kararın yanında yer alacağım diyen Şahin, şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin temel hak ve hürriyetine karşı 15 Temmuz 2016 gecesi yapılan darbe teşebbüsünü bir kez daha kınıyor gazilerimizi minnetle, şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Cumhurbaşkanımız Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde devlet büyüklerimizin ferasetli ve kararlı duruşu, şanlı Mehmetçiğimizin ve şerefli Türk polisinin dirayeti, necip milletimizin de devletine ve ülkesine sadakati bu hain planı bozmuş ve hamdolsun birlik ve beraberliğimiz yeniden tesis edilmiştir.

Bizler biliyoruz ki bu devlet tarihin her devresinde olduğu gibi asaletine ve kimliğine yakışanı yapmış ve dünyaya bir kez daha birlik ve beraberlik dersi vermiştir. Şüphesiz ki Peygamber Ocağı bildiğimiz ordumuzun içerisine sızmış bu hainlere dün olduğu gibi bundan sonra da yine bu milletin azim ve kararlılığı ile hadleri bildirilecektir.

Hepimizin bildiği gibi bu vesile ile Yükseköğretim Kurulunca alınan karar gereği üniversitemizde 26 Temmuz Salı günü yapılacak olan rektörlük seçimleri iptal edilmiş ve henüz belli olmayan bir tarihe ertelenmiştir. Bu süreç içerisinde ülkemizin bekası ve selameti için devletimizce alınan her kararın yanında yer alacağımız ve vatanımızın huzuru için bize tevdi edilecek her türlü göreve hazır olduğumuz bilinmelidir.

Atalarımız ya devlet başa ya kuzgun leşe demişlerdir. Bizler Devletimizin her zamankinden daha huzurlu ve daha güçlü olması adına bu milletin bir ferdi olarak gece gündüz aynı aşk ve şevkle yılmadan yıkılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Devletimiz ve milletimiz ayakta ve sapa sağlam bir şekilde yoluna devam etmektedir. Biz devletimiz ve ülkemiz için ne kadar Rektör Adayı isek o kadar da vatanımızın ve milletimizin memuruyuz.

Bütün bu duygu ve düşünceler ışığında bu millete mensup olmanın onuru ve şerefi ile Rabbime hamd eder; Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Milletimizin bu sıkıntıları atlatarak sahili selamete çıkmasını ve her daim birlik beraberlik içerisinde kalmasını dilerim.”