Kimi insanlar hayatındaki her bir detaya özen gösterir, kimileri de belli başlı konular haricinde titiz yaklaşmaktan kaçınır. Ama her kadın veya erkeğin dikkat ettiği ortak konu ise giyime gösterilen özen olabilir. Tesettür giyim oldukça revaçta olduğu bu dönemde birçok aksesuar ve giyim ürünü piyasada yerini almaktadır. Eski dönemlere nazaran kat be kat artan tasarım çeşitliliği ile beraber aralarında seçim yapmak zorlaşmış, mesai harcanması gereken bir durum haline gelmiştir. Bu yazımızda tesettür giyimin en öne çıkan parçası olan şallara değineceğiz. Yazının devamındaki odak noktası şal alırken dikkat edilmesi gerekenler olacak. Öncelikle ister şal olsun ister gömlek ilk bakılacak kıstas kesinlikle renk uyumudur. Aldığınız kıyafetten giydiğiniz ayakkabıya kadar her bir giyim ürünün biçimi ve rengi şal alırken dikkat edilmesi gerekenler arasına girmektedir. Bu iki detayın şal seçiminizdeki yeri hayatidir.

Hangi Şal Daha Kullanışlıdır?

  Her gün farklı giyim tarzı ile dışarı çıkacağınız bir senaryoda ise giyim renginize yönelik seçimler yapmanız hem ekonomik hem de pratik olacaktır. Örnek olarak sıcak renklerde giyindiğinizi farz edelim. Şal seçiminizde bu renklere yoğunluk göstermeniz birçok kombininizde aynı şal ile uyum yakalamanıza da yardımcı olacaktır. Tabi bu detayları desen kümesi altında değerlendirmek de gerekir. Çiçek veya dikey çizgili detaylara sahip bir kombin içerisinde iseniz şal seçiminizde renk ile beraber bunu da gözetmelisiniz.  

  Şal alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında sayılması gereken bir başka kıstas ise şalın fiziki yapısıdır. Bu noktada belirleyici unsur sizin konfor standartlarınız veya anlayışınız olacaktır. Örnek olarak tamamen pamuk bir şal ile beraber daha rahat eden kişiler olduğu gibi likralı iplikten yapılan şallar ile de rahat eden kişiler bulunmakta. Mevsimine göre kalınlık seçimi değişebilmekte, yumuşaklık hissiyatı da kumaş cinsine göre fark edebilmektedir. Bu gibi detaylar ışığında verilebilecek en büyük tavsiye ise önce konfor sonra ise mevsime göre düşünmektir. Yaz için yapı olarak kışın giyilmesi uygun olan bir şal kullanırsanız konforunuz da azalacaktır. Birbirleri ile bu gibi noktalarda bağlantılı olduklarını söylemek hiç de yanlış olmaz. Birbirinden güzel tesettür giyim tüyoları, tesettür giyim kombinleri, şal modelleri, cilt bakımı gibi çeşitli yazı dizilerimize bakmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. https://kadinev.com/