Konya Karayolları ile Antalya Karayollarından aldığımız bilgiler ışığında, Sarıveliler Alanya yolu Sarıveliler ilçesiyle Alanya (Mahmutlar) arasındaki güzergâhta Fakırcalı köyü (Göksu Piknik) ile Alanya arasındaki yol, Antalya Karayolları hizmet alanı içinde.

Fakırcalı köyü (Göksu Piknik) ile Sarıveliler İlçesi arasındaki yol ise Konya Karayolları hizmet alanı içindedir. 

Bu güzergâh İç Anadolu’yu Akdeniz’e ulaştıran en kestirme yoldur. Daha yapımı tam olarak bitmeden bugün için Konya Sarıveliler arası (165) km dir. Sarıveliler-Alanya (Mahmutlar) arası ise (80) km dir. Toplam (245) km eder.

Bu güzergâhta yol tam olarak yapılırsa birçok virajlar kalkacağından Konya, Sarıveliler Alanya (Mahmutlar) arası (200) km nin altına düşeceği açıklanıyor. Örneğin 20 Aralık 2011 yılında biten Hadim yolunda 8-9 km yol kısalmıştır.

Sarıveliler ile Alanya (Mahmutlar) arasındaki yol 80 km bu güzergâhtaMahmutlar’dan (Akdeniz’den) “Kuşyuvası” na kadar (24) km lik bölümün projesi bitirilmiş ihaleye verilme aşamasına gelmiştir.

“Kuşyuvası” nın en sarp bölümü (Uçurmak) ta (10) km yol geçen yıl ihalesi yapılmış,

Temmuz 2012 yılında yapımına başlanmıştır. 2013 yılında da bitirilmesiplanlanmıştır. Kuşyuvası’ndaki yapılacak yolda (4) tünel açılacaktır. Tünelin üçü (600) m birisi de (900) m Toplam: (1500) m tünel yapılacaktır.

Ayrıca Çayarası güzergâhında da (3) tünel yapılacaktır. Bir tünelde Fakırcalıköyünden ayrılarak Taşkent istikametine giden yol üzerinde yapılacaktır.

Alanya sınırları içindeki Fakırcalı köyü ile Sarıveliler İlçesi arasındaki güzergah ise Konya Karayolları yapım alanı içerisindedir. Bu güzergâhında projesi bitirilmiş ihale aşamasına gelmiştir.

Sarıveliler’de petrolün bulunduğu yerde Konya’ya, Ermenek, Anamur’a veSarıveliler’e ayrılan noktaya bir kavşak yapılacak Toki evlerinin güneyinden geçen yol üzerinde Ziraat binasına varmadan şehrin merkezine ayrılan noktaya da ikincikavşak yapılacağı ifade edilmiştir.

Üç yıl önce bu güzergâhı görmeye gelen Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım“Bu yola başlayacağız. Başlamak önemli değil bitireceğiz. Allah’ın izniyle Ankara, Konya, Karaman’ı en kısa yoldan Alanya, Akdeniz’e bağlayacağız” demişti.