Bugün sabah saat 10.00 da Karaman Polisevi'nde yapılan cenaze törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman,Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşcı, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Öztunç, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez daire amirleri, şehit polisin yakınları, mesai arkadaşları, birçok polis ve vatandaş katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından, şehit polis Ali Karakış'ın öz geçmişi okundu. Törende Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez bir konuşma yaparak milletin huzur ve güvenini bozan halkın can, nemus ve malına göz dikenlerle son nefesini kadar mücadele edeceğine yemin etti.

Sönmez konuşmasında artık ölünceye kadar şehit eşinin ve çocuklarının yanında olacağını ifade etti. Sönmez ;''Meslektaşım, kardeşim, şehidim, şehidimiz, aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyorum. Şehidimizin tek hedefin ve gayen olan can, namus ve mal emniyetini sağlarken toplumun huzurunu temişn ve asayişini düzenlemek için çalışırken, yine bu anlardan birini ifa ederken, insalık düşmanı serseri, gözü dönmüş canilerin hedef gözetmeksizin insanların üzerine ateş ederken şehidimin sende bu merminin hedefi oldun. Bu serseri ve caniler zannetmesin ki bu tür davranışlarla ne namuslu insanlarımızı ne de tarihi şanla, şerefle, cesaretle ve kahramanlıklarla dolu teşkilatımızı sindirmeyecektir,'' dedi. Sönmez konuşmasının devamında katillerin kaçtıkları inden nasıl yakalndıysa yarında milletin hizmeti olunacağını ekledi.
Bu tür olayların emniyet teşkilatını daha çok birbirine kenetleyeceğini ekleyen Sönmez, bundan sonra daha da mücadele ederek halkın güvenine mazhar olmaya devam edeceklerini söyledi. Sönmez en son olarak dün katillerin yakalanmasında her türlü teknik ve operasyonel desteği veren İl Jandarma Komutanlığı'na ve personeline de teşekkür etti.
Sönmez, konuşmasının bitiminde şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. 
Daha sonra konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşcı ise, "Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Türk Polis Teşkilatı dimdik ayaktadır. Bu ne ilk, ne de son şehidimiz olacaktır. Buradan şehidimizin yakınlarına baş sağlığı, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu. Taşcı emniyet teşkilatı olarak çok üzücü bir gün yaşadıklarını, şehitlerin dünde olduğunu, yarında olacağını ancak halkın güvenliği ve huzuru konusunda asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci dua ederek şehidimizi rahmet diledi.
Şehidin Annesi  Adive Nurşen Karakış'ın ağıtları ve eşi Yasemin Karakış'ın eşinin cenazesine sarılarak ağlaması çevredikeleri duygulandırdı.

Bu arada şehit polis memuru Karakış'ın 10 yaşında kızı Nurşen'i yakınları telkin etmeye çalışırken, oğlu 2 yaşındaki Yusuf olanlardan habersiz korkulu gözlerle çevresini gözlemledi.

Şehi Polis'in cenazesine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'de bir çelenk gönderdi.

Şehit Polis Ali Karakış dualar eşliğinde, askerlerin omzunda cenaze aracına taşınarak, defnedilmek üzere memleketi Konya'nın Ereğli İlçesine gönderildi. 

Diğer yandan, olayla ilgili 6 kişinin gözaltında bulunduğu öğrenildi.