Sümer Mahallesinde bulunan, Karaman’ın en büyük camilerinden birisi olmaya aday Selahaddin Eyyubi Camiinin inşaatı hızla ilerliyor.


2012 yılı haziran ayında yapımına başlanan camii, bir yıllık sürede epeyce yol kat ederek şu anki halini almış durumda.  Sümer  Mahallesi Selahaddin Eyyubi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanı Mustafa Uğur caminin inşa süreciyle ilgili şunları söylüyor;

“Camimiz Karaman’ın yeni konutlarının yapıldığı, şehir planının genişlediği bölgelerden biri olan Sümer Mahallesinde yüksek kapasitesiyle ihtiyacı karşılayacak nitelikte. Ayrıca alt kısmı da kuran kursu olarak planlandı. Bu güne kadar birçok kişi ve kuruluş camiimizin bu hale gelmesi adına fedakarca yardımda bulundular. Hepsinden Allah razı olsun. Camiimizin kaba inşaatı bitti. Ancak bu aşamadan sonra birçok alanda camimizin ihtiyaçları gündeme geliyor. Özellikle halı, duvar süslemeleri,  elektrik  tesisatı, dış yalıtım ve kaplama, minber, mihrap ve kürsü gibi iç unsurlar bizler için büyük maliyetli işler. Bu anlamda tüm Karaman halkımız hayırseverlerinden yardım beklemekteyiz.  Özellikle yüksek katlı binaların yapılmaya başlandığı mahallemizde birçok insanın ibadet edebileceği bu mekan, büyüklük itibariyle de mahallenin ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte. Ayrıca mahalleye bir kuran kursu da kazandırmış olacağız. İnşallah Karaman’ımıza güzel bir eser inşa edecek ve nesillerimize de hediye edeceğiz. ” dedi.


Yardım Yapabileceğiniz hesap numarası:

Al Baraka Karaman Şubesi Hesap No: 1643498 – 1 
IBAN NO: TR09 0020 3000 0164 3498 0000 01