Kar-Koop Başkanı ve Şoförler Odası Başkan Adayı Ali Irılmazkol, yayımladığı basın açıklaması ile servisçiliği şu ifadelerle anlattı;

“Emanetiniz canımızdır. İstanbul ve İzmir'de meydana gelmiş olaylar bizleri derinden üzmüştür. Korsan araçların ve yetkisiz insanların bu olayları servisçi camiasına mal ediliyor olması kabul edilemez bir durumdur. Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde Araçların ve çalışan personelin kriterleri belirtilmiş olup Karaman'da şartlara haiz olmayan hiç kimse Servis ve Minibüs Şoförü olamaz. Her biri seçkin, seçilmiş olan servisçi esnafımız, şoför arkadaşlarımız, rehber personellerimiz kendilerine emanet edilmiş olan çocuklarımızı "canları" olarak görmektedirler. Bizler sorumlu yöneticiler olarak, olaylar vukuu bulmadan önlem aldık, almaya devam ediyoruz. Bu tartışmalar yaşanırken servisçi camiası olarak bu yıl hayata geçireceğimiz bir projemizi sizinle paylaşmak isterim.

"GELECEĞE SAHİP ÇIK, YAŞAMA YÖN VER"

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın uyuşturucuyla mücadele kapsamında tüm STK'lara yapmış oldukları çağrıyı emir telakki ederek daha Kar-Koop olarak uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir proje geliştirdik. Bizler servisçi amcalar olarak çocuklarımızın taşınmasının dışında hayatlarına yön verme noktasında da bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Servis Şoförü, Rehber Öğretmen ve Rehber Personel üçgeninde gerçekleşecek olan projemizi kooperatifimizle beraber çalışmış olduğumuz okulların iş birliğiyle gerçekleştirilecektir. Bir çocuğumuzun hayatı boyunca 3 servisçi amcası (İlk Öğretim, Orta Öğretim ve Lise) olduğu düşünüldüğünde bir servisçi esnafımız bir çocuğumuzu 4 yıl boyunca taşımış olur. Çocuklardaki günlük değişiklikleri, hal ve hareketlerindeki değişkenliği, araçtan indiğinde kimlerle muhatap olduğunu, bir yere fazla para verdiğini, sigaraya başladığını fark etmesinin yanında öğrencinin sıradaşı olması açısından da servis şoförümüz ve rehber personelimiz önem arz etmektedir.

"Madde Bağımlılığından Kurtulmanın En Etkin Yolu Hiç Başlamamaktır” sloganını çıkış̧ noktası olarak belirleyerek ailelerin emanet ettiği gençlerimizi güvenli bir şekilde okul ve evlerine taşıyan okul servis aracı şoförlerinin ve öğrencileri taşıyan okul servis araçlarında, araç̧ içi düzenini sağlayan, öğrencilerin araca iniş̧ ve binişlerinde yardımcı olan rehber personellerin, çocukları okul ve evlerine ulaştırma görevlerini gerçekleştirmenin yanı sıra zararlı madde kullanım yaşı sınırında ki gençlerin madde kullanımına başlamadan önce tedbirler alınmasına yönelik çalışmalar kapsamında servis şoförleri ve rehber personellerin bu sürece doğru ve etkin bir şekilde katılmalarını sağlamak projenin asli amacıdır.

Verilecek olan eğitimler ile şoförlerin, rehber personellerin ve rehber öğretmenlerin hem kendi aralarında hem de gençler ile iletişimleri iyileştirilerek, aile, öğretmen ve şoför üçgeninin odak noktası olan öğrenciler ile ilişkileri maksimum düzeyde faydalı hale getirilerek, zararlı madde kullanımına eğilimi olan veya zararlı madde kullanan gençlerinin aile içi ve sosyal yaşamlarını tahrip etmeyecek şekilde ilerlemesinin sağlanması ve kontrol altında tutulması, şoför ve öğretmen ilişkilerinin başrol aldığı bir şekilde gerçekleştirileceğine inanılmaktır. Ailelerin ve öğretmenlerin gözlem zamanlarının dışında kalan ulaşım zamanlarında iletişim ve etkileşim içerisinde bulundukları servis şoförleri ve rehber personeller hedef kitlenin ilk basamağını oluştururken, projenin yapılma sebebi olan 5-18 yaş grubunu oluşturan anaokulu, ilköğretim, ortaöğretim ve lise çağında ki çocuklar ve gençler bu basamağı tamamlamaktadır.

Görüldüğü üzere görevimiz sadece ulaşım hizmeti değil bizler Türkiye Servisçi Esnafı olarak hayata yön vermeye çalışıyoruz. Geleceğimiz bizimle güvende.”