Hava sıcaklıklarının aşırı derecede yükselmesiyle beraber Karamanlılar bir nebze olsun yanan içlerini serinletmek için dondurma yiyorlar. Dondurma satışları hakkında bilgi almak için İsmet Paşa Caddesinde 30 Yılı aşkın bir süredir pastane işletmeciliği yapan  Işıkoğulları Pastaneleri’nin sahibi Hamza Kurtkayası’ndan dondurma satışları hakkında bilgi aldık.

Her mevsim tüketilebilen yiyeceklerin arasında yer alan dondurma her ne kadar yaz-kış tercih edilse de sıcaklıkların 35-40 derecelere ulaştığı bu günlerde en çok tercih edilen soğuk yiyecekler arasında yer alıyor. Sadesinden kakaolusuna, çileklisinden karamellisine hatta kavunlusuna kadar birçok çeşidi bulunan dondurmanın tüketim şekilleri hakkında gazetemize konuşan Işıkoğulları Pastaneleri’ nin kurucusu Hamza Kurtkayası, dondurmanın bileşimi olan süt, şeker ve Salep’ in insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri içerdiğini ve dondurmanın her mevsim tüketilebilecek bir yiyecek olduğunu söyledi.

Dondurma alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Hazır dondurma ve dövme dondurma arasında ne gibi farklar vardır?
İnsan vücudu için ne tür dondurma daha faydalıdır?

Sorularının cevaplarını da yine Işıkoğulları Pastaneleri’ nin kurucusu Hamza Kurtkayası’ndan aldık. Dondurmanın saklama şekilleri hakkında da bilgi veren Hamza Kurtkayası, buzu eriyen ve tekrar buzluğa konan dondurmanın sağlık açısından uygun olmadığını, her konuda olduğu gibi dondurmanın da fazlasının insan vücudu için zararlı olabileceğini dondurmanın da ölçülü tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

FATİH GÖRÜNÜ