Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu
“Bundan tam 95 yıl önce basınımızın üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla, toplumun gelişmesinde, yönetim hakkında bilgilenmesinde ve yönetimlerde söz sahibi olmaları noktasında önemli bir engel aşılmıştır. Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; halkla yönetim birimleri arasında bir köprü görevi üstlenmekte ve demokrasileri güçlendirmektedir.

Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı yürekten kutlarım” dedi.

Ak Parti İl Başkanı
 Kerim Dereli
"Gelişmiş Demokrasilerdeki En Önemli Özgürlüklerden Biri, İfade Ve Ha-ber Alma Özgürlüğüdür. Yasaklarla Mücadeleyi, Hak Ve Özgürlüklerin Önünü Açmayı İlke Edinen Ak Parti İktidarı, Basın Özgürlüğünün Teminatı Olan İfade Özgürlüğü Üzerindeki Engelleri Tek Tek Kaldırmıştır.Sansürün Kaldırılması Ve İfade Hürriyetinin Sağlanması, Basın Tarihinin En Önemli Dönüm Noktalarındandır.

Geçmiş Yıllarda, Bilhassa Demokrasinin Kesintiye Uğradığı, Vesayetin Hü-küm Sürdüğü Dönemlerde, Basın Sektörünün Ciddi Yaralar Aldığını Unut-mamak Gerekir.
Türkiye'nin, Ak Parti İktidarı Öncülüğünde, Son 10,5 Yıllık Zaman Dilimin-de, Demokratikleşme Noktasında Tarihi Reformlar Gerçekleştirerek Büyük Mesafeler Kat Etmiştir.

Önümüzdeki Süreçte De Bu Konuda Aynı Hassasiyetin Gösterilmesinde, Hak Ve Özgürlükleri Geliştirmeye Yönelik Adımlar Atılmasında, Sorunlara Çözüm Üretilmesine Devam Edilecektir.

Şurası Muhakkak Ki Basın Özgürlüğü, Ancak Ve Ancak Demokrasi İçinde Mümkündür. Bu Bakımdan, Hepimiz Demokrasiyi Ortak Değer Olarak Ka-bul Etmeli, Demokrasimizin Güçlendirilmesi İçin Var Gücümüzle Çalışmalı-yız. Türkiye'de Demokratikleşme Yolunda, Hak Ve Özgürlüklerde İlerleme Sağlandıkça, Basın Özgürlüğü Daha Da Güçlenecektir.Bu Düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı Kutluyor, Görevlerini Ya-parken Yaşamlarını Yitiren Basın Çalışanlarını Saygıyla Anarken, Tüm Basın Mensublarına Başarılar Diliyorum."

 Ak Parti İlçe Başkanı Celalettin Güngörer
“Basın mensuplarımız yaz-kış, yağmur-çamur, gece-gündüz demeden zor şartlar altında çalışan, tek amaçları doğru ve tarafsız haber yapmak ve bilgilendirmek olan önemli mesleği icra etmekteler.  Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda yüklendikleri sorumluluk duyguları içinde tarafsız olarak  toplumun haber alması adına görevlerini yerine getiren tüm basın çalışanlarını  tebrik ediyorum. Biliyoruz ki görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri korumayı ilke edinmiş tarafsız bir anlayışla ifa eden özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir. 

Bu vesileyle; İnsanların vazgeçemeyeceği en önemli unsurlardan birisi olan demokrasinin besin kaynağı durumundaki özgür haberleşmeyi sağlayan değerli basın mensuplarının ve basının her kademesinde görev yapan tüm emektarlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum”

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay 
“Her zaman ve her yerde büyük bir özveriyle çalışan değerli basın çalışanlarını takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Kentimizin yararına olacak her türlü çalışmada Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak basın mensuplarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Bu vesile ile ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız, internet gazeteciliği, yaygın gazete ve ajansların temsilciliğini yapan tüm değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler Bayramını en içten duygularla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor ve saygılarımı sunuyorum