Karaman Valisi Murat Koca :
Vali Koca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir.
Bu mübarek günde dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birbirimizi kucaklamalıyız. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, onlara maddi ve manevi yardımlarda bulunarak, onları sevindirmek manevi duygularımızı güçlendirecektir.

Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle bayramınızı en içten duygularla kutlarım.

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli :
Rahmet, bereket, mağfiret, yardımlaşma, paylaşma ve muhabbet yıldızının parladığı bir Ramazan ayını daha uğurladık.

Bu ayda, eller her zamankinden daha çok iyiliğe açıldı. Fakirleri, kimsesizleri gözete-rek, düşkünlere yardım ederek yardımlaşmanın ve dayanışmanın, hayırda yarışmanın, yaraları sarmanın, insanların derdiyle dertlenmenin en güzel örnekleri sergilendi. Eli-mizdeki maddi zenginliği, dilimizdeki güzel söz ve dileği, gönlümüzdeki sevgiyi her-kesle paylaştık. Böylece Allah’a karşı kulluk görevlerimizi yerine getirmenin manevi huzuru ve mutluluğu içinde birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Bayramına ulaştık.Hepimiz için en özel günlerden biri olan, sevginin doruğa ulaştığı bir bayramı daha idrak ediyoruz. 

Bu duygularla, bayramların bayram gibi yaşandığı, barış ve mutluluğun egemen oldu-ğu, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların birer fırsat olmasını diliyor, hemşerilerimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum.

Ak Parti İlçe Başkanı 
Celalettin Güngörer:

Yaşadığımız toplumda ortak sevinç günleri olarak da bilinen bayramlar, toplumsal hayatta yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanmasında önemli bir yer tutmaktadır.

Bayramlar sevgi, hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en kuvvetli olduğu günlerdir.

Bayramlarda yaşadığımız güzel duyguların, sadece bugünlerle sınırlı kalmaması gerekiyor. Hayatımızın her döneminde aynı halis niyet ve düşüncelere bağlı olarak, ilişkilerimizi sürdürmeliyiz. Unutmamalıyız ki sorunlarımız paylaşıldıkça azalacak ve mutluluklarımız daha da artacak.

Ramazan bayramının daha müreffeh bir geleceğe ulaşmamıza, aramızdaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesine, toplum olarak birlik ve beraberlik içerisinde nice  bayramlara erişmemize vesile olmasını dilerim.

CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul :
Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayını bitirmek üzereyiz,30 gündür sağlıklı olanlar orucunu tuttu kimilerimiz ise çeşitli nedenlerle tutamadı. Ama en önemlisi Ramazan Ayı süresince kendi iç dünyamızı dinledik. Artılarımızı ve eksilerimizi değerlendirdik. Ramazan Ayının bizlere sağlamış olduğu huzuru daha sağlıklı düşünebilmek için kullandık. Ülkemizde ve dünyamızda yaşanan birçok sorun karşısında sıkıldık, hüzünlendik çoğunlukla da kızdık. Tüm bunların insani değerleri aşındırdığını ve yok ettiğini görebildi isek Ramazan Ayının bizlere vermek istediği düşünceyi idrak etmişiz demektir. Birbirimizle, komşularımızla, arkadaşlarımızla, dostlarımızla, sevdiklerimizle, ailemizle, akrabalarımızla ve de en önemlisi kendimizle olan ilişkilerimizde insani değerleri ortaya koyabilmemiz, ilk başta çevremizin sonra ülkemizin son olarak da dünyamızın daha da yaşanabilir olmasını sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, Cumhuriyetimizin ayakta kalmasını sağlayan şehitlerimizi, gazilerimizi sevgi ve saygıyla anıyor, ülkemizin,Karaman halkının ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyoruz.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin :
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin Ramazan Bayramı Mesajında “ Başı Rahmet, ortası Mağfiret, sonu Cehennem Azabından Kurtuluş olan, Ramazan ayının; İslam alemine birlik beraberlik, barış huzur esenlikler getirmesi ve zulüm altında olanlarında kurtuluşuna vesile olması dileği ile Ramazan Bayramınızı Kutlar, Sağlık, Mutluluk ve Esenlikler dilerim” dedi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay ve Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan:
"Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Bizleri yakınlaştıran, birlik ve beraberliğimizi, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren, iyilik ve yardımlaşma duygularının arttığı bir bayrama daha kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan Bayramı'nın; milletimizin sevgi ile kucaklaşmasına, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisiyle sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyoruz" dediler.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen;
“Hoşgörünün ve bereketin simgesi olan mübarek Ramazan ayını huzur içerisinde tamamlayarak, toplumumuzu kaynaştıran ve kardeşliğimizi pekiştiren Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Bizi millet yapan ve kardeşçe birarada yaşamamızı sağlayan ortak manevi değerlerin, yalnızca bu ay ve Ramazan Bayramı ile sınırlı kalmayarak, birlik ve beraberliğimizin, toplumsal huzurumuzun ve barışın daim kılınması en büyük temennimizdir.Bu vesile ile başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olmak üzere, öğrencilerimizin, değerli ailelerinin, tüm Karaman halkının ve ulusumuzun Ramazan Bayramı’nı kutlar; sevgi, saygı ve kardeşlik duyguları içerisinde sağlıklı, mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim.”

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye Ulu ;
Bayramlar; hepimizin bildiği gibi, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı ve kardeşçe kucaklaştığı, milli ve dini duygularımızın, inançlarımızın, örf ve adetlerimizi hatırladığımız ve sahip çıktığımız özel günlerdir.

Büyüklerimizi ziyaret edip, küçüklerimizi kucakladığımız, yardımlaşmanın ve dayanışmanın had safhada yaşandığı özel anlardan biri olan bu mübarek bayramın, tüm yurda barış ve esenlikler getirmesini diler; mübarek Ramazan Bayramı’ nızı en içten duygularımla kutlar; hepinize sağlık, mutluluk ve afiyet getirmesini temenni ederim.

Karaman Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi ELVAN'ın Bayram Mesajı :
On bir ayın sultanı olan  Ramazan ayını huzur ve sükun içerisinde tutulan oruçların, kılınan teravihlerin, verilen fitre ve zekatların paylaştıran ve birleştiren gücü ile tamamlamış bulunmaktayız. Sevginin zirve noktasında  bulunduğu, bereket ve feyiz içerisinde tüm halkımızın ve İslam aleminin birlik ve dayanışma içerisinde bir bayram geçirmesini ve Ramazan Bayramı'nın, ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası için kardeşliğe, birliğe, beraberliğe, tüm insanlık için barışa vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum.

Mutlu ve huzurlu bir şekilde  Ramazan Bayramı'na ulaşmış olmanın  mutluluğu ile İslam Alemi ile birlikte tüm hemşehrilerimin Mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyor; Sevgi ve Saygılar sunuyorum.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun Ramazan Bayramı Mesajı:
Bayramlar,  birbirimizle olan kardeşliğimizi, yakınlığımızı bir kez daha hatırlamamız, bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı ve hassasiyetlerimizi yeniden değerlendirmemiz gereken vesilelerdir.
Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı; güzelliklerin ve dostlukların tazelendiği; toplum hayatımızda müstesna bir yere sahip Ramazan Bayramı iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı,  kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği ortamlardır. İnsanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla kutlar bayramınızı aileniz ve tüm sevdiklerinizle beraber geçirmenizi, tüm eğitim çalışanlarımıza, öğrencilerimize, velilerimize, ülkemize, milletimize, İslam âlemine sevgi, barış ve huzur getirmesini diler saygı ve sevgilerimi sunarım