Karaman Eğitim-Bir-Sen Şube Yönetimi, İl Milli Eğitim Denetmeni Mahmut Demir’in bir ilköğretim okulunda eğitim öğretim faaliyetleri dışında öğretmenler odasında bulunan başörtülü öğretmenlere yaptığı hakaretle ilgili bir basın açıklaması yaptı.
26.06.2012 Salı günü bir ilköğretim okulunda öğretmenler odasına giden ve ne maksatla gittiğibelli olmayanİl Milli Eğitim Denetmeni Mahmut Demir 4+4+4 Eğitim sistemi ile ilgili eleştiriler yaparken orada bulunanlara “Bu sistem yani Arapça, Kur’an-ı Kerim gibi dini dersler düşünemeyen beyinler üretecek, sizler de (başörtülü öğretmenleri işaret ederek) düşünemeyen kesimsiniz. Ben ellibeş yaşındayım, belki göremem ama siz bu yapıyla bu ülkenin ne hale geleceğini göreceksiniz.” Arapça ve Türkçe eğitimi aldığını ifade eden ve “Ben de düşünemeyen kesim miyim?” diyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenine ve diğer başörtülü öğretmenlere yönelerek “Evet, sen de düşünemeyen beyinsin. Sen ve senin gibilerin bu ülkeye ne faydası oldu. Sizler bu ülkeye zararsınız. Bu ülkeye ne faydanız olabilir. Arapça ve Türkçe eğitimini birlikte alan kesim düşünemeyen kesimdir. Bu sistemin amacı da düşünemeyen beyinler üretmektir.” dedi. Bunun üzerine “Hiç hoşgörünüz yok mu?” diye soran başörtülü öğretmenlere, “Zaten size hoşgörü göstermiyorum. Türban bir simgedir. Sizler de bu ülkeye zararsınız” diyerek öğretmenlere hakaret etmiştir.
İl Milli Eğitim Denetmeni olan ve denetçi olarak gittiği birçok okulda da dini değerlerive inançları tahkir eden, aşağılayan, hakaret eden ve üstelik denetim göreviyle yükümlü olan bu kişiAnayasal güvence altında olan inançlara alenen hakaret etmiştir.Öğretmenleri sahipolduğu inançtan dolayı ayırıma tabi tutarak aşağılamıştır. Söz konusu öğretmenleri diğer öğretmenlerin de olduğu bir ortamda potansiyel bir suçluymuş gibi lanse ederek ayırımcılık yapmıştır. Devletin resmi kanunuyla belirlenmiş olan din, ahlak ve değerler grubundaki seçmeli dersleri sanki bir suç unsuruymuş gibi göstererek, bu dersleri devletin resmi üniversitelerinde okuyan ve yine devletin resmi okullarında okutacak olan öğretmenleri topluma zararlıbireyler gibi göstermiştir. 
Bu denetmen,seçmeli Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerini ihdas eden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Milli Eğitim Bakanlığına da hakaret etmiştir. Ayrıca Kur’an-ı Kerimve Arapça dersine de haksız olarak dil uzatmıştır. Öğretmenlerimizin inancıyla, düşüncesiyle, beyniyle, zekâsıyla ve giyimiyle alay eden bu denetmen bütün bu hakaretlerini öğretmenler odasında ve öğretmenlerin içinde başörtülü öğretmenleri hedef göstererek yapmış, onlara hakaret etmiş, okuldaki çalışmahuzurunu bozmuştur. Denetim görevi olan birinin okullarda bu şekilde baskı uygulamasıöğretmenleri derinden yaralamış, moral ve motivasyonlarını düşürmüş, psikolojilerinin bozulmasına sebep olmuştur.
Söz konusu olay öğretmenlerimizi ve bizi derinden etkilemiştir. Olayla ilgili yasal girişimler şubemiz tarafındanbaşlatılmış olup sendika genel merkezimiz tarafından da basın açıklaması yapılmış ve hukuki süreç başlatılmıştır. Bu denetmeni yapmış olduğu bu hakaretlerinden dolayı şiddetle kınıyor,  Eğitim-Bir-Sen olarak olayın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.