08 Ağustos 2011 Pazartesi günü gerçekleştirilen yardım kampanyası açılış toplantısına Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, Karaman Milletvekilleri Lütfi ELVAN ve Mevlüt AKGÜN, Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mehmet ÖZTUNÇ, Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih BALDIZ, mesleki, ticari ve sanayi oda ve kuruluş başkanları ile daire müdürleri katıldı.

Somali’de yaşanan açlık ve kıtlık felaketini konu alan bir sinevizyon gösterisinin izlenmesiyle başlayan programda Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU yaptığı konuşmasında: “Yardım kampanyasında belediye olarak bütün imkanları tamamen büyük bir gönül rızasıyla halkın hizmetine, yardıma sermiş ve tahsis etmiş durumdayız. Benim kanaatim şu bütün billboardları bu konuya belli bir süreyle tahsis edelim, ayrıca bu Ramazan Şenlikleri esnasında halkın en kolay yardım edebileceği şekil olan telefonla yapılan yardımlar konusunda halkımızı telefonla yardım yapmaya teşvik edelim.”dedi.

Karaman milletvekili Mevlüt AKGÜN ise yaptığı konuşmasında: ” Afrika’nın Somali ve diğer ülkelerinde son 60 yılın en büyük kuraklığı yaşanmakta ve kitleler halinde ölümler gerçekleşmektedir. Başbakanlığımız ve ülkemizin her tarafındaki vatandaşlarımız tarafından, bu zor durumda bulunan insanlara yardım etmek amacıyla gerçekleştirilen bu kampanyaların çok önemli olduğunu düşünüyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Karaman milletvekili Lütfi ELVAN ise: “ Öncelikli olarak hem Başbakanlığımıza hem de Karaman Valiliğimize böyle bir organizasyonu tertip ettiği için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok dramatik ve acı bir durum. Şu anda Somali’de aşağı yukarı 3 milyon insan ölümle karşı karşıya. Bu 3 milyon insanın 1 milyonu çocuk ve sadece 1 gram destek ile oradaki bir çocuğun bir annenin veya bir babanın, çok rahat bir şekilde 1 günlük gıda ihtiyacını karşılamak mümkündür. Belki bu durum yıllarca bu ülkeleri sömürmüş insanlar için bir şey ifade etmeyebilir ama bizim için oldukça önemlidir. Birlik beraberlik halinde hem oradaki dramı, yaşananları kendi içimizde hissetmek, hem de bunu  hissederken de oradaki kardeşlerimize destek olmak bizim en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.”dedi.

Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN ise programda yaptığı konuşmasında:” Ramazan sadece İslâm âlemini değil, tüm dünyayı kuşatan bir hissiyat ve hassasiyet vaktidir. Bütün dünyayı kuşatan bu hissiyat ve hassasiyet sebebiyledir ki Ramazan ayı sadece dinî bir kavram olmanın ötesinde, kültürel ve sosyal açıdan da tüm toplumlarda az çok karşılığı olan bir gönülşenliğidir.

Bizler, daha iyi olanı,daha güzel olanı elde etmenin arzusuyla ve insan olmanın, Müslüman olmanın sorumluluğuyla onca varlığın ortasında yokluğa razı olarak yaşıyoruz bu ayı. Bu kutlu ayda açlığın verdiği hisle, insan olduğumuzu ve insan olarak hayata nasıl bir anlam katmamız gerektiğini bir kez daha ve yeniden düşünmemiz gerekiyor.

Aç ve susuz kalarak, varlığın ortasında yokluğa razı olarak gönüllerimiz yeni hissedişlere açık hale gelsin istiyoruz!İstiyoruz ki tekdüzeleşen hayatımıza sırlı anlamlar katabilelim. İstiyoruz ki varlığımızın, insan olmanın ufuklarını yeniden keşfedelim. Bizim gönüllü olarak, iki vakit arasında, bedenlerimizi aç-susuz bıraktığımız bu kutlu ayda, Afrika’da bir çok insan, zorunlu olarak aç-susuz yaşıyor. Bizim için şu an bedenlerimizi ve ruhlarımızı dinlendirmeyi ifade eden açlık, Afrika’daki bir çok insan için ölümün habercisi.

Afrika’da binlerce insan ölümle yüz yüze. Bir çok nimeti yeniden keşfettiğimiz, sosyal sınıf farklılıklarının insan olma paydasında eşitlendiği bu zaman diliminde Karaman Valiliği olarak bizler de tüm hemşehrilerimizi, Afrika konusunda daha hissiyatlı düşünmeye ve daha hassas davranmaya davet ediyoruz.

Yokluğa razı olmak sabır, kanaat ve kararlılık gerektiren yüce bir davranıştır. İnsan bunun için en yüce varlıktır; çünkü o ruhunu yoklukla terbiye edebilme kabiliyetine sahiptir. Bu kabiliyetin kaynağı hiç kuşkusuz sevgidir. Mevlâna’yı kainatla birlikte döndüren, Yûnus’u “dağlar taşlar ile” söyleten sevgi, istiyoruz ki gönüllerimizi bu kutlu ayda Afrika’ya taşısın. Paylaşmanın, yardımlaşmanın erdemiyle ve sevinciyle sevinsin gönüller!

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve değişik sivil toplum kuruluşlarımızın başlattığı Afrika’ya yardım seferberliği aslında inancımızın ve tarihimizin birikimini ve idrakini yeniden fark etmemiz açısından önemli bir fırsat olduğu gibi aynı zamanda yeniden büyük bir medeniyet inşa etmenin de müjdesidir.

Afrika’daki kardeşlerimizle paylaşacağımız bir dilim ekmek, bir yudum su bile yeni bir idrake uyanmaktır. Hissetmenin güzelliğini yeniden kazanmak için Karaman olarak bizler de Afrika’ya yardım elimizi uzatmalıyız. Bizler de ecdadımız gibi kalbimizin peşinden yürümeliyiz Afrika’ya. Kaynaklarını yağmalamak adına, zayıfları köleleştirmek adına değil; bir dost olarak, bir insan olarak ve ecdadımız gibi gönlünde yalnızca sevgiyle el uzatmalıyız Afrika’ya…

Bizler bu kutlu ayda açlıkla-susuzlukla gönüllerimizi arındırmayı, ruhlarımızı güzelleştirmeyi diliyoruz. Ruhunu güzelleştirebilen insan, elbette dünyasını da güzelleştirecektir. Gönlündeki sevgiyi ve dünyevî imkânlarını cömertçe paylaşan insanlar sayesinde inanıyorum ki Afrikada’ki acılar da son bulacaktır.

Paylaşmak, yardımlaşmak dünyanın dertlerine çare olduğu gibi Allah’ın bizlere verdiği bir hediyedir. Ramazan ayının tüm insanlığın dertlerine şifa olmasını dilerken; az ya da çok Afrika’ya el uzatan, yediden yetmişe bütün hemşehrilerimi kutluyorum. dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yardımların yatırılacağı banka hesap numaralarını açıklayan Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, daha yardım kampanyası başlamadan Saray Bisküvinin 2 tır gıda, Öztürk İnşaatın 1 Tır un, makarna ve su ayni yardımında bulunduğunu, ayrıca eşi Hanımefendi Muhsine KAHRAMAN'ın bin 500 TL, buğday pazarı esnaflarından İsmail KARAKAŞ'ın 10 bin, Abdullah KARAKAŞ'ın 7 bin, Lütfi ARSLAN'ın 5 bin, Eyüp ÇAYIR'ın ise 5 bin TL'lik  nakdi yardım yaptığını belirtti.

Karaman Müftülüğü tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde de camilerde 111 bin 119 TL para toplandığını belirten Vali KAHRAMAN Somali ve diğer Afrika ülkelerinde pirinç,toz şeker,un,tuz,makarna,nohut,sıvı yağ,bulgur,mercimek,buğday,çay,süt tozu ve bebek maması gibi gıda malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ayni yardım yapmak isteyen vatandaşların yardımlarını İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine teslim edebileceklerini ifade etti.

Ayni ve nakdi yardım olmak üzere Karaman’dan büyük bir katılımla gerçekleştirilecek olan  yardım kampanyası için Nakdi yardımların yatırılacağı banka  hesap numaraları ise şu şekildedir; 

KARAMAN VALİLİĞİ SOMALİ VE AÇLIK TEHLİKESİ YAŞAYAN DİĞER AFRİKA ÜLKELERİNE YARDIM HESAP NUMARALARI

 T.C.ZİRAAT BANKASI KARAMAN ŞUBESİ

TL HESAP NO (IBAN)                              :TR87 0001 0001 7735 6851 4550 04

 ABD DOLARI HESAP NO (IBAN)         :TR33 0001 0001 7735 6851 4550 06

 EURO HESAP NO (IBAN)                         :TR33 0001 0001 7735 6851 4550 05

 BANKA SWİFT KOD NO                          : TCZBTR2A

 

T.VAKIFLAR BANKASI KARAMAN ŞUBESİ

 TL HESAP NO (IBAN)                              :TR89 0001 5001 58007299058123

 ABD DOLARI HESAP NO (IBAN)          :TR11 0001 5001 58048013000186

 EURO HESAP NO (IBAN)                         :TR59 0001 5001 58048013000195

 BANKA SWİFT KOD NO                           : TVBATR2AXXX

  

HALK BANKASI KARAMAN ŞUBESİ

 TL HESAP NO (IBAN)                              :TR18 0001 2009 47800016000259

 ABD DOLARI HESAP NO (IBAN)         :TR63 0001 2009 47800058000158

 EURO HESAP NO (IBAN)                         :TR90 0001 2009 47800058000157

 BANKA SWİFT KOD NO                        : TRHBTR2A