Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Celal Özcan yaptığı basın açıklamasında;''Son günlerde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzu kötüleme ve karalama kampanyası başlatıldığı, tarafımızca bilinmekte olup, gerekli değerlendirme ve çalışma yapılarak basın açıklaması yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

Birilerinin yönlendirmesiyle birileri eline bazı belgeler alarak 2011 yılı içerisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor kulüplerine her yıl olduğu gibi rutin yapılan, maddi yardımın sanki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından 75 Bin TL  aktarıldığını bu rakamında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Okul Spor Kulüplerine kafasına göre bir dağıtım yapıldığı spor kamu oyuna ve spor kulübü yöneticilerine anlatılmakta olduğu görülmüştür.

2011 yılı içerisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Maddi yardım yapılacak olan spor kulüpleri önceden kriterlerine göre belirlenmiş olup, bu spor kulüplerimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne davet edilerek Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih BALDIZ ve şu anda Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olan Ömer ERSÖZ tarafından sade bir törenle dağıtımı yapılmıştır.

Burada Amatör Spor Kulübü Federasyonumuz hiçbir şekilde dağıtım törenine bile davet edilmemiş olup, şahsım Yunus Emre İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübünü temsilen bu törene katılmış ve maddi yardımı spor kulübüm adına almış bulunmaktayım.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 75 Bin T.L maddi yardım bizzat kendileri tarafından spor kulüplerimize dağıtımı yapılmış, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz hiçbir şekilde bu dağıtımda bulunmamıştır.

Hal böyle iken bu paranın ASKF ye aktarılması veya ASKF tarafından dağıtımının yapılması nasıl gerçekleşmiştir?

2011-2012 Futbol Sezonu başında federasyonumuz tarafından kulüplerle yaptığımız toplantıda kulüplerimizin bu yardımdan nasıl yararlanacakları konusu anlatılmış ve bilgilendirilmesi yapılmıştır.

Durum böyle iken bazı kişiler bu konuyu anlamamakta ısrar etmekte, Federasyonumuz tarafından 20 Şubat 2012 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul Toplantımızı baltalamak mı istemektedirler, yoksa İlimiz Sporuna darbemi vurmak istemektedirler.
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza yapılan bu mesnetsizce aslı astarı olmayan saldırılar bundan sonra hiçbir şekilde cevapsız kalmayacaktır. Ayrıca bu kişilere en güzel cevap 2011-2012 futbol sezonunun bitiminde tarafımca hak ettikleri şekilde verilecektir. Spor kamu oyuna saygıyla duyurulur''dedi.