Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin Korunmasında, bunların üretiminde ve pazarlanmasında karşılaşılan sorunlar ile alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu ülkemizde yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkilerin ticaretine yönelik istişarelerde bulunmak üzere ülkemize davet edilen Çin Halk Cumhuriyetine mensup iş insanları heyetini ağırladı.

Milletvekilimiz Sayın Dr.Recep ŞEKER tarafından organize edilen edilen toplantıda Karaman İl Tarım Müdürümüz Orhan ÖZÇALIK tarafından Karaman'da yetişen yöresel ürünler hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Karaman’dan gelerek toplantı ve istişarelere katılan İl Genel Meclisi Başkanı Adem KAPAR, Akçaşehir Belediye Başkanı Hikmet YİRŞEN, İl Genel Meclis Üyeleri ile beraberinde çiftçilerimiz ve iş adamlarımız, Çin'li misafirlere Karaman'da yetiştirilen ürün numunelerinden görsel ve tadımlık ikramlarda bulundular. Çin Heyeti ile karşılıklı olarak Ticaretin geliştirilmesi adına önemli adımlar atıldı.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin korunması ve üretimi ile İlimiz Tarımının istişare edildiği toplantı sonrası karşılıklı iyi dilek ve temenniler ile görüşmeler sonlandırıldı ve Çin heyeti ile hatıra fotoğrafı çektirildi.