Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir; Memur-Sen, Hak-İş, TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, TBB, TESK, TÜRMOB ve TZOB aralarında bulunduğu 12 kurumun temsilcilerinin “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” mesajı vermek için 17 Eylül Perşembe günü Ankara Sıhhiye’de büyük bir yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurdu. 
Özdemir yaptığı açıklamada, “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” adlı toplantı için, 17 Eylül Perşembe günü teröre karşı ortak bir yürüyüş gerçekleştireceklerini,  Karamandan da katılımın sağlanacağını belirtti. Özdemir bu toplantı için Karaman halkına  “Bayrağını Al da Gel”  ve ‘’Komşunu Al da Gel’’ diyerek çağrıda bulundu.

 17 Eylül Perşembe günü Ankara SıhhiyeMeydanı’nda saat 16:30 da gerçekleştirileceği duyurulan yürüyüşün teröre karşı ortak bir tavır sergilemek, kardeşliği güçlendirmek amacıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Her kuruluşun bu yürüyüş için araç kaldıracağını, yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlarımızın bizimle veya ismi geçen diğer kuruluşlarla bağlantıya geçebileceğini belirtti.

ORTAK PAYDA İNSAN HAKLARI VE HUKUKA SAYGI

Ortak paydanın insan haklarına ve hukuka saygı olduğu bildirilen açıklamada, “17 Eylül Perşembe günü, saat 16.30’da Türkiye ‘nin dört bir yanından gelip, Ankara’da toplanma kararı alındı. Tüm Türkiye’yi Ankara Sıhhiye Meydanı’nda toplanmaya davet ediyoruz.  Terörü lanetleyen ve kardeşliğimize sahip çıkan tüm halkımızı bu toplanmaya davet ediyoruz. Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimizdir, gelin kışkırtıcı söylemleri bırakalım, toplumu germeyi bırakalım. Başka bir Türkiye yok” denildi.