Tesettür Hemşire Forması, hemşire, doktor ve hastane çalışanı olan kadınların mesleklerinde giydikleri formaya denir. Hastanelerde tercih edilen uzun forma sayesinde tesettürlü bayanlar rahat bir şekilde işlerini yaparak tesettürlerine engel bir durum yaşatmaz. Kullanımın rahat ve kolay olması sayesinde tesettürlü uzun forma tercih eden bayanlar için önemli bir fırsattır.

Mesleğini yapan bayanlar gün içindeki yoğunlukları nedeniyle rahat bir forma kullanmak isterler. Koşuşturma esnasında engel olmayacak şekilde üretilen formalar sayesinde yoğun tempo sırasında rahat bir şekilde işinizde çalışabilirsiniz. Tesettür hemşire forması yoğun çalışan ve uzun süreli nöbet tutan hemşireler için terletmeyen kumaşlardan üretildiği için hemşirelere büyük kolaylık kazanmaktadır.

Tesettür Hemşire Forması Neden Giyilir?

Ter kokusu barındırmayan özelliklerdeki kumaşlardan üretilerek formalar ve önlükler hemşireler ve doktorlar için en çok tercih edilen hastane kıyafetleridir. Bu kıyafetleri tercih etmenin ilk nedeni tesettüre uygun uzunluğa sahip olmasıdır. Uzun formaların tercih edilmesi vücut hatlarınızı belli etmeyerek gün içerisinde işinizin başındayken de rahatlığı yaşamak için tercih edilir.

Hafif bol ve uzun olan tesettür hemşire forması diğer medikal formalardan daha uzun olduğu için tesettürlü bayanlar için kullanıma uygun olarak tasarlanmıştır. Yaz kış giyilebilen hastane içerisinde kıyafetin kollarının uzun olması, forma boyunun kalçayı kapatması ve kumaşının terletmemesi nedeniyle bu formalar tercih edilir.

Tesettür Hemşiresi Giymenin Avantajları

Sadece tesettürlü bayanlar değil diğer hemşirelerin de tercih edebileceği bu formalar sayesinde daha rahat bir kıyafet içinde çalışmak işi kolaylaştırır. Yapacağınız iş her ne olursa olsun dar ve rahatsız eden bir kıyafet içindeyseniz işinizde başarılı olamaz ve işinizi engelleyen durumlarla savaşmak zorunda kalırsınız.

Bu nedenle hastane içinde çalışan bayan hemşireler özel kumaşlardan üretilen tesettür hemşire forması giymeyi tercih eder. Gün boyu formanın kişiye rahatsızlık vermemesi ve terletmemesi en önemli avantajlarından biridir. Rahat hareket etmek için tasarlanan tesettür formaları, tesettürlü bayanların vücuduna yapışmaz ve hareketlerini engelleyecek bir durumla karşı karşıya bırakmayarak işlerinde kolaylık sağlamalarına yol açar.

Tesettür Hemşire Forması Özellikleri

Hemşire formaları genellikle terletmeyen kumaşlardan yapıldığı için hastane içinde çalışanlara büyük bir kolaylık sağlar. Tesettür hemşire forması üretilirken kaliteli kumaşlardan ve terikon kumaşından üretilir. Formanın üst kısmının uzun olması nedeniyle tunik boy denilen uzunluğa sahiptir. Formaların alt kısmında boru paça şeklindedir ve pamuk-polyester karışımı olan kumaşlar kullanılır. Tercihe bağlı olarak renkli bir şekilde üretilen formalar sağlık sektörü içerisinde rağbet görür.

Desenli ve desensiz, renkli veya tek renk olarak çeşitli modellerde firmamız tarafından hizmete sunulan tesettür formalar sayesinde sağlık sektöründe çalışan bayanların ne giyeceğim gibi bir derdi olmayacak ve işlerini kolaylaştıran formaları tercih edeceklerdir. Çeşitli modellerde tesettür hemşire forması için firmamızdan bilgi alabilir ve ürünleri temin edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.saglikuniforma.com