Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, IPARD kapsamında daha önce çıkılan çağrı dönemlerinde il koordinatörlüğünde 61 proje sahibi ile sözleşme imzaladıklarını ve yatırımı tamamlanan projelere yüzde 50 ile yüzde 65 oranında, toplamda 12.2 Milyon TL hibe desteği sağlandığını belirtti. Bununla birlikte, 12 Ocak ile 10 Şubat 2015 tarihleri arasında proje başvuru kabul süreci gerçekleşen 13. Çağrı Döneminde sözleşme imzalamaya hak kazanan 20 adet projenin toplam sözleşme tutarı 13 Milyon TL olup, ödenmesi planlanan toplam destek tutarı ise 6,5 Milyon TL olduğunu ifade etti.

İl Koordinatörü Bozkurt, 13. Çağrı Döneminde sunulan toplam 20 adet projenin sektörel dağılımının ise şu şekilde olduğunu açıkladı:
- 1 adet Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi Pazarlanması (Süt Toplama Merkezi Projesi)
- 4 adet Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması(Soğuk Hava Deposu Projesi)
- 14 adet Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği (Aspir, Sarımsak vb. Üretimi Projesi)
- 1 adet Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi (Zeytinyağı İşleme Tesisi Projesi)

İl Koordinatörlüğünce imzalanacak projelerin yatırım süreleri de göz önüne alındı. Aralık 2015’e kadar ödemelerin tamamlanması planlanıyor. IPARD programıyla hayat bulan bu önemli projelerle, bir yandan Karaman ekonomisine büyük destek ve istihdam olanakları sağlanacak, bir yandan da ülke ekonomisine katkıda bulunulmaya devam edilecek.
TKDK Karaman İl Koordinatörü Bozkurt, önümüzdeki dönem proje çağrılarına ildeki potansiyel yatırımcıların daha fazla ilgi göstermelerini beklediklerini belirtti.