10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Karaman Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları evlerinde kendi elleri ile hazırlamış oldukları pastaları, börekleri, içecekleri Karaman Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezindeki eğitim gören çocuklarımızı okullarında ziyaret ederek ikramda bulundular.
Büyük bir tual üzerinde öğrencilere el baskısı çalışması yaptırılarak, güzel bir etkinlik anı tablosu ortaya çıkarıldı.
Program sırasında Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı müzik ise etkinliğe katılanların kulaklarının pasını sildi. Müzik eşliğinde öğrencilerimiz kurtlarını döktü. Çok eğlenceli anlar yaşandı.
Bu etkinlik sırasında sevginin en büyük ilaç olduğu ve tüm engelleri ortadan kaldırmaya yetecek bir gücü olduğunu gördük. Bu tür etkinlikler sayesinde engelli kardeşlerimizin hayata daha çok bağladığını, hayattan daha çok zevk alabileceklerini, engelsiz insanlarında kendilerine ne kadar değer verdiğini hissedebilecekleri ortamlar oluşturduğunu anlamış olduk.

Ziyaret sırasında Okul Müdürü Barbaros Orman tarafından okulda yapılan eğitimler ve fiziki koşullar hakkında bilgilendirme yaptı.
Etkinlikte öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Bu mutluluğu onlara yaşattıkları için başta bu anlamlı etkinliği organize eden Karaman Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına, müzikleri ile etkinliğe renk katan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine ve Karaman Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi çalışanlarına teşekkür ederiz.​