16 Nisan 2012 günü saat: 14.00'da MAKRO Markette gerçekleştirilen açılışa Vali Yardımcısı BURAKGAZİ'nin yanısıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA, Gülten KAHRAMAN, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BURAKGAZİ sergi açılışında yaptığı konuşmasında; “Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutladığımız “Turizm Haftası”'nın bu yıl 36.sını kutluyoruz. Bu etkinlikler kapsamında İlimiz Güzel Sanatlar Lisesi'nin değerli öğretmenlerinden Gülten KAHRAMAN'ın birbirinden güzel 45 eserini sergilediği resim sergisinin açılışı için burada bulunuyoruz. İlimizde bu tür resim ve benzeri güzel sanatlar etkinliklerine ilginin arttığını memnuniyetle izliyoruz. Karaman Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağımızı hatırlatarak değerli resim öğretmenimiz Gülten KAHRAMAN'ı Valimiz Sn.Süleyman KAHRAMAN adına  tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum “ dedi.

Vali Yardımcısı BURAKGAZİ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Sergi Sahibi Gülten KAHRAMAN ve öğrencilerle birlikte resim sergisinin kurdelesini keserek sergiye açtılar. Gülten KAHRAMAN açılışı yapılan resim sergisini gezen Vali Yardımcısı BURAKGAZİ'ye yaptığı resimler hakkında bilgiler verdi.

Vali Yardımcısı Ferhat BURAKGAZİ etkinliklerin devamında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonunda Doç.Dr. Abdullah KARAMAN'ın “Turizm” konulu konferansa katıldı.