Ziyarete, Vatan Partisi Genel Merkez Örgütlenme Bürosu Üyesi Ünal Erdoğan, Vatan Partisi İl Başkanı Şahin Koçer ve Vatan Partisi İl Saymanı Erol Deniz katıldı.

Vatan Partisi Karaman İl Başkanlığı yaptığı ziyarette, Türkiye gündemi hakkında konuştu. Gündemde Türkiye-Amerika savaşı olduğunu söyleyen heyet, gerçekleştirdikleri ziyarette şu şekilde konuştular;

“Hepinizin bildiği gibi çok şiddetli bir Türk-Amerikan savaşı yaşanmaktadır. Amerikan emperyalizmi 15 Temmuzda 50 yıldır devlet kurumlarına yerleştirdiği gladyoyla, yani Fetullahçı terör örgütü ile bir darbe girişiminde bulunmuştur. Türk milleti ve Türk silahlı kuvvetleri bu Amerikancı kalkışmayı bir gecede ezmiştir. Böylece silahlı gücünü kaybeden Amerika PKK ve IŞİD gibi örgütleri kullanarak ülkenin dört bir yanında bombalar patlatmış, yüzlerce insanımızı katletmiş ve güvenlik güçlerimizi şehit etmiştir.

Bugün Türkiye, millet ve devlet olarak ABD emperyalizminin bombalarına göğüs germektedir. Ordumuz, Polisimiz ve Köy Korucularımız, Bölücü Terör Örgütünü Yüksekova’dan Nusaybin’e kadar hendeklere gömmüştür. PKK ile birlikte ABD’nin planları da hendeklere gömülmüş, Ordumuz Fırat Kalkanı operasyonuyla ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde açmak istediği Kürt koridorunu planını bozguna uğratmıştır. Bu planı bozulan Amerika bu kez de Türkiye’yi Musul tuzağına çekmeye çalışıyor, Türk silahlı kuvvetlerini PKK’nın uzantısı PYD ile birlikte Musul’a harekata zorluyor. Diğer yandan Batı Asya’da Amerika’ya karşı oluşturulan bölge ülkeleri Türkiye, İran, Suriye, Rusya birliğini parçalamak için Başika’daki birliklerimizi gerekçe göstererek komşumuz Irak’ı üzerimize kışkırtmaktadır. Fakat bu hamlede bölge ülkeleri tarafından boşa çıkarılacaktır. Çünkü bu birlikteliğin mimarı Vatan Partisidir.  Partimizin girişimleri ve katkılarıyla komşumuz Rusya ile olan sorunlar çözülmüş yeniden ticari ve askeri işbirliği sağlanmıştır.

Suriye ilişkilerimiz hükümetin bizden talebi ve partimizin girişimleri ile yeniden eski kardeşlik ve komşuluk günlerine dönecektir.

Vatan Partisi, teröre karşı kesin sonuca ulaşmak için, ülke çapında kampanya başlatmıştır.

Milletimizin Birliği, Vatanımızın Bütünlüğü, Yurtta Barış ve Komşularla İşbirliği için harekete geçiyoruz.

Bütün vatandaşlarımızı Bölücü Teröre Karşı Kesin Çözüm için Devletçe ve Milletçe Topyekûn Mücadeleye ve bu amaçla hazırladığımız Millî Dayanışma Programı’nı hayata geçirmeye çağırıyoruz.

Hiçbir ayrım gözetmeden bütün milletimizi, siyasal partileri, sendikaları, meslek odalarını ve kitle örgütlerini, Türkiye Cephesinde sımsıkı birleştirmek için Vatan Partisi olarak görevimizi yerine getirme kararındayız.

Hiçbir güç, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşama kararı kadar kuvvetli değildir.

Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz.”