Bioder Bio Epilation tüy dökücü krem, özel bitkisel ekstre, papatya özü ve E vitamini içermektedir. İçerdiği bileşiklerin tüylere etki etmesiyle, tüy görünümü ciddi ölçüde azalırken cilde ferahlık ve yumuşaklık verir. Jilet gibi kullanımların aksine cildi kurutmaz, nemlendirir. Ten renginde herhangi bir değişime sebep olmayan tüy dökücü krem, kısa tüyler üzerinde de etkisini sürdürür.

Tüy dökücü krem erkek ve kadın fark etmeksizin kullanılabilen bir kozmetik ürünüdür. Kullanımı oldukça pratik olan bitkisel tüy dökücü krem Bioder Bio Epilation, uygulanacağı bölgede tüylerin tümünü içine alacak şekilde spatula yardımıyla yayılır. Bu şekilde 3 dakika sonrasında tüylerin dökülüp dökülmediğini görebilmek için küçük bir kısmı spatula ile sıyırın. Eğer temizlenen bölgede tüyler kolaylıkla dökülüyorsa geri kalanını da temizleyin, kolayca dökülmüyorsa 6 dakikaya kadar bekletip temizleyebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta krem cildiniz üzerinde en fazla 6 dakika bekleyebilir. 6 dakikanın sonunda kremi cildinizden spatula ile sıyırın ve sonrasında bol su ile durulayın.

Tüy Dökücü Krem Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dermatolojik olarak test edilmiş erkek bitkisel tüy dökücü krem Bioder Bio Epilation farklı ciltler için farklı kullanım süresi öneriyor. Hassas ciltlerin maksimum 3 dakika, normal ciltlerin ise 6 dakika kullanım süresi söz konusudur. Bitkisel krem Bioder Bio Epilation bacak, kol, koltuk altı ve bikini bölgesinde rahatlıkla kullanılabilirken; yüz, baş, perianal ve genital bölgelerde kullanılması sakıncalıdır.

Bioder erkek bitkisel krem Bio Epilation için birkaç kullanım önerisi sunmaktadır. İlk olarak kullanılan bölgenin lekeli, benli, terli, yaralı, kesik, egzamalı, varisli, çatlamış, tahriş olmuş bir bölge olması kullanmamanız için önemli bir uyarıdır.

Eğer cilt rahatsızlığınız varsa, veya cildiniz ile ilgili bir ilaç kullanıyorsanız tüy dökücü kremi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Ayrıca tüy dökücü kremi ilgili bölgeye uygulamadan önce küçük bir bölgede denemek için kullanma talimatında belirtildiği gibi uygulayın ve 24 saat bekleyin. Böylece bu sürede cildinizin kreme verdiği bir alerjik reaksiyon varsa erkenden görmüş olursunuz.

Tüy dökücü krem kullanımının ardından terleme önleyici deodorant ve parfümlü kozmetik ürünlerden kaçınılmalıdır. Yüzme ve güneşlenme gibi aktiviteler için 24 saat beklenmesi önerilmektedir.