Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulunca 18 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ulusal Deprem Stratejisi Eylem Planı (UDSEP-2023)  ile ilgili olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (Deprem Dairesi Başkanlığı) tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

02 Şubat 2012 Perşembe günü Saat 13.30’da Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından Deprem Dairesi Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Murat Nurlu, Jeoloji Mühendisi Demir Akın ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Bengi Eravcı, Daire Amirleri, Belediye Başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Doğan bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasında ülkemizin deprem gerçeğine vurgu yaptığı konuşmasının devamında bu tür bilgilendirme toplantılarının halkımızın deprem konusunda bilinçlenmesinde önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Doğan konuşmasında, Depreme dirençli, güvenli, hazırlıklı ve sürdürülebilir yeni yaşam çevrelerini oluşturmak amacıyla kısa adı UDSEP olan Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 18 Ağustos 2011 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, UDSEP 2023 belgesinin tanıtımı için ilimize gelen Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı hakkında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından Deprem Dairesi Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Murat NURLU, Jeoloji Mühendisi Demir AKIN ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Bengi EravcıI’ya teşekkür etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Doğan’ın konuşmalarının ardından “Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı hakkında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından Deprem Dairesi Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Murat Nurlu, Jeoloji Mühendisi Demir Akın ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Bengi Eravcı katılımcılara UDSEP 2023 hakkında bilgiler verdiler.

Bilgilendirme toplantısı daha sonra soru cevap kısmı ile sona erdi.