Ensar Vakfı Başkanı Dilberoğlu, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada Karaman'daki 'çocuk istismarı' davasıyla ilgili olarak "Bu kişinin idam edilmesi gerekir" dedi
Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cem Dilberoğlu, Habertürk TV'de yayınlanan 'Şimdi ve Burada' programının konuğu oldu. Karaman'daki 'çocuk istismarı' davasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dilberoğlu "600 yıl ceza az bu kişinin idam edilmesi gerekir" dedi.
"YURT DEĞİL, ÖĞRENCİ EVİ DİYEBİLİRİZ..."
Sosyal, yazılı ve görsel medyada olayın geçtiği yerin yurt veya okul olarak ifade edildiğini söyleyen Dilberoğlu "Böyle bir yurdumuz yok. Buralar öğrenci evi denilebilecek yerler. Misafirhane de diyebiliriz" dedi.
Savcılığın kararını isabetli bulduğunu dile getiren Dilberoğlu, "Bizim bunu örtbas etmek, toplumun öğrenmemesi gibi bir eylemimiz olamaz. Aksine biz bundan mağdur olduk, vakfımız bu olayla kötü bir şekilde anılır oldu. Bu adamın yaptığı gerçekten çok ciddi bir suçtur. Üzerine gidilmesi gerekir. Çocuklarımızın haklarının korunması gerekir düşüncesiyle iki gün önce dosyaya müdahillik dilekçemizi verdik" şeklinde konuştu.
Dava sürecini takip edeceklerini söyleyen Dilberoğlu, "İnşallah bu dava süreci çok uzun sürmez. Bir an evvel hızlı şekilde yargılama gerçekleşir ve adalet yerini bulur. Medyadan takip edebildiğim kadarıyla 600 yıllık bir ceza isteniyor. Benim inancıma göre 600 yıllık ceza az, bu kişinin idam edilmesi gerekir" diye konuştu.
HABERTURK.COM