Bu kapsamda, Girişim Evi bünyesinde yürütülecek BİGG Selçuk TTO, Let’s Up, Start Up, Level Up ve Grow Up adlı 3 yeni program ile Girişim Evi’nin lansman toplantısı gerçekleştirildi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, TİM Kurumsal İletişim ve Organizasyon Koordinatörü Okan İnce, TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, akademisyenler, sanayi kuruluşu yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

“GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYEN BİR TEKNOKENTİZ”
Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Konya Teknokent olarak yenilikçi, ileri teknolojiye sahip, katma değeri yüksek ürün geliştirmek ve ulusal hedeflere katkı sağlamak, ulusal inovasyon ve Ar-Ge ekosistemini geliştirmek amacıyla hareket ettiklerini ifade etti. KOP Bölgesi’ni Konya Teknokent öncülüğünde teknoloji vadisi haline getirme vizyonu ile çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Soylu, “Üniversite-Sanayi iş birliğini geliştirmek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tabi tüm bunları yaparken üniversite yönetiminin yoğun desteği arkamızda. Bu destek sayesinde bizler giderek büyüyen bir teknokent konumundayız. Bu destekler sürdüğü sürece de bizler üniversitemizi özellikle girişimci üniversite endeksinde çok daha yukarılara çıkarmak için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİ GELİŞTİRMEMİZ, YUKARILARA TAŞIMAMIZ GEREKİYOR”
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversitelerin temelde iki fonksiyonunun bulunduğunu söyledi. Bunlardan birincisinin ülkenin ihtiyacı olan eğitimli, bilgili, teknik insanları yetiştirmek olduğunu aktaran Prof. Dr. Şahin, “Üniversitelerin ikinci temel fonksiyonu ise bilgiyi üretmek ve bu bilgiyi yaymaktır. İşte bugünkü toplantının üzerinde bina edildiği konu; bilginin yayılması kısmıdır, girişimciliktir. Bizde birçok şey var. Yatırımcı, tasarımcı, Ar-Ge, ihracatçı var ama bunlar arasında bir koordinasyon eksikliği var ve girişimcilik kısmı da yetersiz. Ancak bir yerlerden başlamak lazım, harekete geçmek gerekiyor. Biz farklı şeyler yapmazsak günümüzü, zamanımızı ve en önemli sermayemizi kaybediyoruz demektir. Eğer yarını bugünden farklı kılmak istiyorsak o zaman yeni şeyler söylemek, yapmak, üretmek lazım. Biraz değişiklik gerekiyor. İşte bu değişikliklerin nasıl olması gerektiğini ortaya koyacağımız toplantılar da bu toplantılardır.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Kurucu Ortağı Mehmet Sanlı, TİM - TEB Girişim Evi Programları ve Level Up, Grow Up Programları tanıtım sunumu, Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Yönetici Ortağı Fatih Canan, Let’s Up ve BİGG Selçuk TTO tanıtım sunumu, Selçuk TTO Girişimcilik ve Şirketleşme Uzmanı Ufuk Korkmaz, Konya Teknokent ve Selçuk TTO tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.