Karaman’ın Başyayla İlçesi’nde meydana gelen tartışma bir dizi macerayı da yanında getirdi.

Edinilen bilgiye göre Başyayla İlçesi Büyükkarapınar Köyü’nde yaşayan ve çiftçilik yapan 28 yaşındaki Osman Kaya iddiaya göre arkadaşları N.I. ve H.A. ile alkol almaya başladı. İlerleyen saatlerde Kaya arkadaşıyla tartışmaya başladı.  Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma sonrası taraflar birbirinden ayrıldı. Yanında bulunan akrabasıyla birlikte otomobiliyle köye dönen Kaya tekrar alkol aldıkları Elmayurdu Köyü’ne dönüş yapmak istediği sırada aracında baygınlık geçirdi. Olay yerinden tesadüfen geçen Osman Kaya’nın dayısı yeğenin yerde yattığını görünce hemen ambulans çağrılarak Kaya Ermenek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede ilk tedavisi yapılan ve 1 gece hastane de yatan Kaya sabah taburcu olarak tekrar evine gitti. Evinde dinlendikten üç saat sonra saat 11.30 gibi yeniden fenalaşan ve göğsünden bıçaklandığı öğrenilen Kaya hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Burada kalbi duran yaralı acilen Konya’da yer olmadığı için Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Karaman Devlet Hastanesi’nde kısıtlı imkanlar nedeniyle büyük bir başarıya imza atıldı.
Kalp ve Damar Cerrahisi dalı olarak kısıtlı imkanlar sebebile sadece varis ameliyatları yapılan Karaman Devlet Hastanesinde hastanın durumunun kritik olması sebebiyle Kalp ve Damar Cerrahı Uzm.Opr.Dr. Okan Özocak  yaralı hastayı acilen ameliyata aldı. Ameliyat sırasında kalbi duran Kaya tekrar kalp masajı yapılarak kalbi çalıştırıldı. Kalbindeki yırtık Dr. Özocak tarafından müdahale edilerek yaralı hayata döndürüldü. Kaya ameliyat sonrası yoğun bakıma alınırken endişeyle bekleyen tekrar hayata dönen yaralının yakınları ameliyata giren doktora ve ekibine tekrar tekrar teşekkür etti.
Olay sonrası bıçaklı yaralamaya karışan zanlı göz altına alınırken soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.
Karaman Gündem olarak  kısıtlı imkanlar sonrası yaralı hastaya hayata döndüren başta Kalp ve Damar Cerrahı Uzm.Opr.Dr. Okan Özocak’ı ve ekibini kutluyoruz.