Bazı medyalarda, Yunus Emre Kültür Vakfı’na bağlı Cedit Yurdu’nda çocukların şiddet gördüğü haberine ilişkin Yunus Emre Kültür Vakfı Yönetim Kurulu basın açıklaması yaptı.
Yunus Emre Kültür Vakfı Yönetim Kurulu tarafından o habere ilişkin şu açıklamalara yer verildi:
“13.06.2016 Pazartesi günü bir kısım medyada “Karaman Yunus Emre Vakfı’nın Cedit Yurdu’nda çocukların şiddet gördüğü” vb. haberler yayınlanmıştır.
Öncelikle belirtmek isteriz ki, söz konusu haberler tamamen hayal mahsulü, gerçek dışı, uydurma ve karalamaya yönelik kasıtlı haberlerdir. Haberlerde adı geçen ve öğrenci velisi olduğu söylenen Ş.S’nin iddialarının hayal mahsulü olduğu hem velilerimiz, hem öğrencilerimiz hem de Karaman kamuoyunca bilinmektedir. Bu asılsız haberlerle ilgili yasal işlemler tarafımızca başlatılmıştır. Daha önce yine Karaman’da yaşanan Türkiye kamuoyunda tartışmalara neden olan “çocuk istismarı” davasının da yarattığı duyarlı ortamdan istifade ederek Vakfımıza da bir iftira kampanyası başlatıldığı görülmektedir. Tam da TBMM Çocuk İstismarı Araştırma Komisyonu’nun Karaman’da çalışmaya başladığı gün Vakfımıza yönelik iftiraların gündeme taşınması manidârdır. Vakfımız 1978 yılından günümüze kadar binlerce öğrencinin eğitim ve öğretimine, maddi ve manevi olarak katkı sağlamış ve sağlamaya da devam edecektir. Türkiye ve Karaman kamuoyuna saygılarımızla sunarız.”