Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Valilik bünyesinde hizmetlerini sürdüren Tapu Kadastro, Tapu Sicil ve İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
05 Aralık 2011 Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyaretlere Vali Kahraman’ın yanı sıra Özel Kalem Müdürü Murat Zafer, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Burhan Yemiş’de hazır bulundular. Vali Kahraman ilk ziyaretlerini Tapu Kadastroya gerçekleştirdi. Kadastro İl Müdürü Mustafa TOK tarafından karşılanan Vali KAHRAMAN burada yürütülen çalışmalara hakkında bilgiler aldıktan sonra kadastro personeliyle de bir süre sohbet ederken çalışmalarında başarılar diledi.
Vali Kahraman Tapu Kadastro Müdürlüğü ziyaretinden sonra Tapu Sicil Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada Tapu Sicil Müdür Vekili Ethem Ökçesiz’den yürütülen çalışmalar hakkında kısa bir bilgi alan Vali Kahraman daha sonra burada çalışan personelle de bir süre sohbet etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Tapu Sicil Müdürlüğünde verilen hizmetlerle ilgili olarak vatandaşlarla bir süre görüşen ve sohbet eden Vali Kahraman vatandaş memnuniyetinin hizmet anlayışına en önemli nokta olduğuna dikkat çekerek: “Hangi dairemiz, hangi kurumumuz olursa olsun insana hizmet noktasında hassas olmamız gerekiyor. Vatandaşın memnuniyeti hem hizmetin sürekliliği hem de kalitesi açısından büyük önem taşıyor. Her hizmetin özünde insan var ve biz de bu anlayışla hizmet etmeli, kimsenin kalbini kırmadan, kimseyi küstürmeden hizmet vermeliyiz. Kurumlarımızda çalışan personelimizin gösterdiği özveri ve güler yüz vatandaş-devlet ilişkilerine olumlu yansıyacaktır ve vatandaş-devlet işbirliği daha verimli hale gelecektir.”dedi.
Vali Kahraman daha sonra İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünü ziyaret etti. Sevgül Tanhan tarafından karşılanan Vali Kahraman, çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra müdürlük personeliyle de bir süre sohbet etti. Vali Kahraman sohbetinde insan ilişkilerine dikkat çekerek: “Bazı hizmetler hem bilgi ve birikim gerektiriyor. Bugün dünya değişti, gelişen teknoloji ile kurumlarımızın yükü de belli oranda azaldı; ama şunu unutmayalım ki insan ilişkilerini hiçbir teknoloji ile çözemezsiniz. Biraz önce tapu ve kadastro müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Tıpkı tapu gibi nüfus da vatandaşlarımızın en yoğun işlem yaptırdığı alanlardan birisi… Bu gibi noktalarda biraz daha hassas olmak gerekiyor. Vatandaşla kuracağımız sağlıklı, doğru ve güzel iletişim devlet-millet işbirliğine ciddi katkılar sağlayacaktır. Hassasiyetiniz son derece önemli, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.”dedi