Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edilen Ahmet ve Kamile Yılmaz çifti Demiryurt köyünde bulunan akrabalarının yanına yerleşti.

Ahmet Yılmaz, yaptığı açıklamada patlamadan önce sabah namazına kalktıklarını, eşinin namazını kılmasının ardından kendisini uyandırdığını söyledi.

Kendisinin abdest aldığını daha sonrada çayı koymak için tüpü yakmaya çalıştığını ifade eden Yılmaz, "Daha sonra patlama meydana geldi. Gece misafirimiz vardı onu uğurladık. Herhangi bir gaz kokusu almadık. Gaz sıkışmış bizde bilmiyorduk, daha sonra patlama oldu. Çok şükür bir şeyimiz yok. Allah bizi korudu. Bu bir mucize."

Kamile Yılmaz ise namaz kıldıktan sonra yatağa girdiğini ve o sırada patlamanın olduğunu belirterek, "Devletimizden Allah razı olsun. Bize her konuda yardımcı oldular. Daha evimizi görmedik. Hastanede pansuman yaptılar daha sonra bizi taburcu ettiler." diye konuştu.

Çiftin oğulları Ramazan Yılmaz da annesinin ve babasının sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek, "Allah'ım onları bize bağışladı. Şükür kendilerinde bir şey yok. O evden canlı çıkmak bir mucize" dedi.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ile birlikte patlamanın yaşandığı eve giderek inceleme bulundu.

Daha sonra Vali Işık ve beraberindekiler çiftin kaldığı eve giderek Yılmaz ailesine geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Olay

Merkeze bağlı Demiryurt köyünde yaşayan Ahmet Yılmaz (64), çay koymak için mutfaktaki ocağı yaktığı sırada mutfak tüpü patlamış, Ahmet Yılmaz ile evde bulunan eşi Kamile Yılmaz (64) yaralanmıştı.

Hafif yaralanan karı koca, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.