13 Mayıs 2012 Pazar günü saat 10:00'da 735.Yıl Türk Dil Bayramı Kutlama Komitesi çelenginin Atatürk Anıtı'na konulmasıyla başlandı. Törene Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, Garnizon Komutanı J.Alb. Selçuk BOZ, Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal ÇOKDİNÇ, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet ÖZTUNÇ, protokol üyeleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Kutlama komitesi adına çelengi Vali KAHRAMAN, Milletvekili AKGÜN ve Başkan UĞURLU birlikte koydular. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra buradaki program sona erdi.

Çelenk koyma töreninin ardından Yunus Emre Camiisi etrafında "Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene" özdeyişi üzerine kurulan "Yunus Emre Hoşgörü Sofrasının" açılışına geçildi. İl Müftüsü Nuri DEĞİRMENCİ'nin yaptığı duayla açılışı yapılan Hoşgörü Sofrasında Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN sofralarda bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, afiyet olsun dileklerinde bulundu.

"Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım" diyen Hz. Yunus Emre'nin diyarında Yunus Emre Camisinin bahçesinde Yunus Emre Hoşgörü Sofrasının düzenlenmesinin oldukça manidar ve güzel bir davranış olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu faaliyetten duydukları memnuniyeti ifade ederek Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN'a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Vali KAHRAMAN Hoşgörü Sofrasının kurulduğu yerin önemine değindiği açıklamasında "Gönül öyle geniş bir coğrafya, öyle güzel bir iklim ki bir ufka benzer… Gönül dünyasının ne sonu vardır ne de sınırı… Hz.Yûnus bu gönül ikliminin hizmetkârıdır ve bizler O’nun yürüdüğü yolda yolcu olmanın gayretindeyiz. Dileğimiz ve duamız O’nun dile getirdiği sevginin, saygının, hoşgörünün tüm gönülleri kuşatmasıdır. Bu sofrayı bu dilekle kurduk.

Amacımız sadece bir yemek organize etmek değil… Bu işin zevk-i selim boyutu. İstedik ki aynı duyguları paylaştığımız gibi aynı sofranın etrafında bir araya gelelim. Dostluğumuz daha bir güçlensin, gönüllerimiz daha çok yaklaşsın birbirine… Aynı çorbaya kaşık salladığımız gibi aynı duygulardan, aynı topraktan beslendiğimizi yeniden ve bir kez daha fark edelim.

Ve soframızın adını hoşgörü sofrası koyduk ve soframızı da Hz.Yûnus’un hemen yanı başında kurduk. Çünkü sözlerimin başında da ifade ettiğim gibi amacımız Hz.Yûnus’un açtığı yolda yolcu olmaktır. Birliğimiz, dirliğimiz, sevgimiz daim olsun. Yiyip içtiğimiz hem bedenimize hem de ruhumuza şifa olur inşallah… Allah soframızdan bereketi ve üzerimizden rahmetini eksik etmesin" dedi.

Heyet daha sonra Türkçe Parkı'nda bulunan unutulmaya yüz tutmuş bakır işlemeciliği, sedef işlemeciliği, keçecilik gibi mesleklerin sergilendiği "El Sanatları Sergisi"nin açılışını gerçekleştirdi. Burada kurulan standları tek tek gezen Vali KAHRAMAN ve beraberindekiler, standlarda sergilenen el emeği ürünler hakkında meslek erbablarından bilgi aldılar.