Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN 15 Ağustos 2011 günü saat:16.00’da İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih BALDIZ ve Sudurağı Belediye Başkanı Mehmet CEYHAN ile birlikte METİP Projesi Sudurağı Kasabası proje uygulama alanını gezerek, proje işleyişi, ailelerin sorunları ve istekleri hakkında bilgi aldı.

Geçen yıl ilk olarak  Kılbasan Kasabasında başlatılan ve bu yıl Sudurağı Kasabası ve Alaçatı köyünde uygulanmakta olan METİP Projesiyle ilgili olarak Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN Sudurağındaki tarım işçilerini ziyaretinde yaptığı konuşmasında “Bizler komşusu açken tok yatmayı kabul etmeyen bir inancın temsilcileriyiz. Her insan mutlu olsun, her insan sağlıklı bir ortamda barınsın, her çocuk okuyabilsin istiyoruz. METİP projesinin asıl teması budur. Bizim amaçlarımızdan biride Yunus Emre’nin deyimiyle bir gönüle girebilmektir. İstiyoruz ki, yurtlarını, yuvalarını bırakıp, helâlinden bir dilim ekmek kazanabilmek adına buralara gelen kardeşlerimizle gönüllerimiz bir olsun. Beraber sevinelim, beraber üzülelim. Burada hayata geçirdiğimiz projemiz her ne kadar yenide olsa gördüğüm kadarıyla projede epey yol kat etmişiz. Gelişen şartlara göre eksiklerimiz mutlaka olacaktır. Önemli olan projeyi başlatmaktan ziyade takipçisi olmaktır” dedi.

Mevsimlik tarım işçileri ise projeden çok memnun olduklarını, Vali KAHRAMAN’ ın bu projeyi hayata geçirmesi ile devletin güler yüzünü gösterdiğini, uygulanan bu proje ile bir insana verilmesi gereken değerin kat kat fazlasıyla verildiğini, projeyi başlatan ve takipçisi olan, şu mübarek günde makamında oturmayıp bu sıcak havada oruç haliyle kendilerini ziyaret edip dertlerini dinleyen Vali KAHRAMAN’a minnettar olduklarını bildirdiler.

Geçtiğimiz yıllarda buradaki çadırlarda yaşanan üzücü olaydan sonra bizzat Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN tarafından talimatı verilen METİP projesinin Sudurağı Kasabasındaki bölümünde yaklaşık 90 aile yararlanıyor. Umumi wc,banyo ve mutfaktan oluşan konteynırlar da burada yaşayan mevsimlik işçiler konforlu bir şekilde hayatlarını devam ettiriyorlar.
METİP projesi Sudurağı uygulama alanından tarım işçilerinin yoğun sevgi gösterisiyle ayrılan Vali KAHRAMAN, Alaçatı Köyü kilitli parke taşı projesinide yerinde inceledi. Alaçatı köyü muhtarı ve azalarından köy içine yapılan kilitli parke taşı projesi hakkında bilgi aldı.

Köy muhtarı “Sayın Valim bu gördüğünüz yol daha önceden çamurdan ve tozdan geçilmez halde idi sizlerin de desteği ile çok güzel bir yola ve köyümüz için çok güzel bir görünüme kavuştuk. Yaklaşık 1.500 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde olan yolumuz köyümüzün görünümüne ayrı bir güzellik kattı. Sayın Valim sizin de sürekli belirttiğiniz gibi şehirde ne varsa köydede olacak sözünüzün arkasında durduğunuzu bir kez daha göstermiş oldunuz. Bu projenin köyümüze kazandırılmasında emeği geçen başta siz Sayın Valimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Salih BALDIZ’a ve bütün kurum ve kuruluşlardaki amir ve memurlarımıza şahsım ve köyüm adına teşekkür ediyorum. ”dedi.

Vali KAHRAMAN ve beraberindekiler METİP projesi Alaçatı Köyü proje uygulama alanındaki yaptıkları incelemenin ardından köyden ayrıldılar.