Karaman Valisi Sayın Süleyman KAHRAMAN, Van’da yaşanan deprem sonrasında ilimizde misafir olan depremzede aileleri ziyaret etti.

27 Kasım 2011 Pazar günü gerçekleşen ziyarette Vali KAHRAMAN’a İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut DOĞAN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail ULUAD, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hulusi ÖZTÜRK ve basın mensupları eşlik etti.

Vali KAHRAMAN ve beraberindeki heyet, hayırsever vatandaşlarca Karaman’da misafir edilen aileleri ziyaret etmeden önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Sosyal Tesisleri’ne yerleştirilen aileleri ziyaret etti.

Ziyaretinde depremzede ailelerin sorunlarını dinleyen, dilek ve temennilerini alan Vali KAHRAMAN, özellikle çocuklarla yakından ilgilendi. Depremde yaşadıklarını anlatan Melis Sena, Vali KAHRAMAN’a çok teşekkür ederek, bir an önce okula gitmek istediğini belirtti. Vali KAHRAMAN ise ailelerin Karaman’da kalmaya karar verdikleri anda, okula kayıtlarının derhal yaptırılacağını, misafir olarak kaldıkları sürede de eğitimlerinin aksamaması için gerekenin yapılacağını belirtti. Aile ziyaretlerinde “İlimiz iliniz, evimiz eviniz, derdiniz derdimizdir… Kendinizi asla yabancı ve yalnız hissetmeyin; çünkü biz, devlet olarak her türlü imkânımızla yanınızdayız. Dileğimiz odur ki Allah ne milletimize ne de insanlığa böyle acılar yaşatsın. Kimsenin canı yanmasın, kimse yurdunu yuvasını terk etmesin isteriz; ama deprem ülkesinde yaşıyoruz ve kimi zaman böyle acılarla muhatap oluyoruz. Ama biz yüzyıllar boyunca bir olmayı, beraber olmayı başarmış bir milletiz. Bugün de bu birlikteliği ve beraberliği yaşatmak bizler için hem bir onur hem bir sorumluluktur. Tabii bir diğer sorumluluğumuz da deprem ülkesinde yaşadığımız gerçeğidir ve bizler bu gerçekten hareketle daha tedbirli davranmalı, daha güvenli yapılar inşa etmeliyiz. Van depremi gönüllerimizde derin acılar bıraktı; ama kardeşliğimiz ve dostluğumuzu da bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Biz Karaman Valiliği olarak, daha öncesinde Vanlı öğrencileri Karamandaki okullara ve yurtlara yerleştirerek onların eğitiminin aksamaması yönünde çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşıladık. Ayrıca Karaman’da okuyan 37 Vanlı öğrencimizi de nakdî yardımda bulunduk. Dershaneye gitmek isteyen öğrencilerimize her türlü yardım yapılmaktadır. Tabii bunların dışında Karaman halkı depremden sonra gösterdiği yardımlaşma ve paylaşma duygusuyla Van’a yaklaşık 3 tır dolusu aynî yardım gönderdi. Tabii bu yardımlar yaralar sarılıncaya kadar devam edecektir. Bugün de Van’dan ilimize gelen aileleri ziyaret ediyoruz. İstiyoruz ki kendilerini yabancı ve yalnız hissetmesinler. İlimizin illeri, evimizin evleri, dertlerinin derdimiz olduğunu bilsinler…”dedi.