Vali Murat Koca 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Vali Koca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çevre kirliliğinin, uluslararası ve insanlığın geleceğine yönelik olumsuz sonuçlar oluşturduğunu gören dünya kamuoyu, ilk defa “Çevre ve İnsan” konusu ile ilgili olarak, 05 - 16 Haziran 1972 tarihinde İsveç’in Stockholm kentinde 133 ülkenin katılımı ile toplanan Birleşmiş Milletler Çevre konferansında, 5 Haziran’ı Dünya Çevre Günü olarak kararlaştırmıştır. 

Bu tarihten itibaren Dünya Çevre Günü, ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmekte ve değerlendirilmektedir. 

İçinde bulunduğumuz yüzyılda teknolojik gelişmeler, hızlı sanayileşme, şehirlerdeki nüfus yoğunlukları, plansız yapılaşmalar, kaynakların bilinçsiz tüketimi gibi nedenler, tüm dünyada doğal hayatın tehdit edilmesine, çevre sorunlarının ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Diğer yandan dünyamız küresel ısınma, kuraklık, susuzluk, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması ve bazı canlı türlerinin yok olması gibi ciddi çevre felaketleriyle de karşı karşıyadır. 

Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Bu nedenle Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Herkes bu bilinçle hareket ederek; gelecek nesillerin yaşama şartlarını zorlaştırmamak, topraklarımızı, ormanlarımızı tahrip etmemek, biyolojik çeşitliliğimizi yok etmemek, sularımızı kirletmemek için her türlü hassasiyeti göstermelidir. Temiz bir çevrede yaşamak için öncelikle çevremizi kirletmekten kaçınmalı ve temiz tutmalıyız. Temiz bir çevre için, görevli ve sorumlu kamu kurum ve kuruluşları da çevreyi kirletenlere karşı gerekli Kanuni işlemleri yapmalı, bu konuda ihmâl ve müsamaha göstermemelidir. 

Çevrenin bize geçmiş kuşaklardan kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara bir emanet olduğu gerçeğini hatırlatarak, gelecek kuşaklara daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakacağımız inancıyla  Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, bütün vatandaşlarımıza güzel, temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.”dedi