Karaman Polisevinde yapılan resepsiyona, Vali Süleyman Tapsız ve eşi hanımefendi Dr. Ayşe Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcıları Erkan Karahan, Kenan Eskin, Dr. Sezer Işıktaş, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, STK temsilcileri, oda başkanları, şehit yakınları ile gaziler ve aileleri katıldı.

Vali Tapsız ve eşi hanımefendi Tapsız, masaları tek tek gezerek davetlilerle bir süre sohbet etti. Konukların yerlerine geçmesinden sonra Vali Tapsız, konuklara hitaben günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Vali Tapsız konuşmasında; “Bu akşam burada Devlet temsilcileri ve toplumun her kesimiyle birlikte Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü kutluyoruz.

15 Temmuz akşamı hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, devletimizin kararlılığı, halkımızın milli iradeye, demokrasiye, ezanına, bayrağına ve vatanına sahip çıkmasıyla bu darbe girişimi püskürtüldü ve hainler yakalanarak adalete teslim edildi. İnşallah bundan sonra bu tür darbe girişimleri darbeye karışacak. Milletimizin birlik ve beraberliği, birbirine sahip çıkması, hangi görüşten olursa olsun vatan söz konusu olunca bir araya gelmesi bunun en büyük teminatıdır. 15 Temmuz akşamı ve sonraki süreçte Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda günlerce nöbet tutarak milli iradeye sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Bizler, vatanın, bayrağın ve ezanın kıymetini bilmeliyiz.” dedi.
Vali Tapsız'ın konuşmasından sonra Cumhurbaşkanlığı ve Karaman Valiliğince hazırlanan slayt gösterileri konuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Cumhuriyet resepsiyonu Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okunması ile sonra erdi.