Vali Tapsız Mesajında;
“Sevgili öğrenciler,
Hayatınızın dönüm noktalarından biri olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) üniversite için önemli bir adımdır.
Bu hafta sonu öğretmenlerinizin, ailelerinizin en önemlisi de kendi emeklerinizin karşılığını almak istediğiniz bir sınava gireceksiniz.
Kazanma inancınız daima yanınızda olması, stres ve endişeden uzak kalabilmeniz, her zaman arzuladığınız üniversite kapısından girme hayallerinizi gerçek kılacaktır.
Geleceğimizin emaneti sevgili gençlerimizin yaşamlarından birçok etkinliği kenara bırakarak uzun ve yorucu bir çalışma sonucunda kazandıkları bilgilerin değerlendirileceği bu sınavda başarılı olmaları onların ve ailelerinin olduğu gibi bizleri de mutlu edecektir.
Valiliğimizce, sınavın sakin ve gürültüden uzak bir ortamda geçmesi ve sorun yaşanmaması için gerekli önlemler alınmıştır.
Lisans Yerleştirme Sınavı’nın huzur ve sükûn içinde tamamlanacağına olan inancımı tekrarlayarak gençlerimiz için emek ve destek veren tüm öğretmenlerimize ve gençlerimizin ailelerine teşekkür ediyor, yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavının bir engel değil bir basamak olması dileğiyle, sınava girecek tüm öğrencilere üstün başarılar diliyorum.”