Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı ziyaret eden Valimiz Sn. Süleyman Kahraman, geçtiğimiz günlerde ataması yapılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hamdi Pehlivan’a hayırlı olsun temennisini ileterek, vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vakıf Müdürü Hamdi Pehlivan, ziyaret için teşekkür ederek, yapılan çalışmalarla ilgili Vali Kahraman’a bilgi verdi.
Vali Kahraman ise sosyal devlet anlayışın demokratik hayat için önemine dikkat çekerek: “Biz millet olarak, medeniyet olarak, her şartta derdi de sevinci de paylaşmışız. Mevlâna “Bir mum, başka bir mumu tutuşturmakla alevinden bir şey kaybetmez” diyor. Yani biz gönlümüzdeki sevgiyi, saygıyı paylaşmakla gönül dünyamızdan bir şey kaybetmediğimiz gibi, gönül dünyamızı daha da zenginleştiren bir milletiz… Karaman Valiliği olarak, Karaman olarak yoksulumuzu, ihtiyaç sahibi vatandaşımızı görmek, onların yarasına merhem olmaya, derdine deva olmaya çalışmak bizi yormadığı gibi, bizi daha da dinçleştirmektedir.  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız bu anlamda büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Bu kolay bir sorumluluk değil ve adaletli davranma konusunda, şefkatli davranma konusunda çok hassas olmamız gerekiyor. Sadi’nin bir sözü vardır: “Eğer yarasına merhem sürüp önüne biraz dünyalık koymayacaksan, kırıp geçiren yılın darlığı içinde, zavallı yoksula ‘Nasılsın?’ deme.” Biz insanımızı tanımak zorundayız, derdini bilmek zorundayız, derdinden haberdar olmak zorundayız ve en önemlisi haberdar olduğumuz bu derde derman olmak zorundayız. Kendimize bir mutluluk kaynağı, bir sevinç kaynağı arıyorsak işte o kaynak insanımızın huzuru ve sevinci olmalı. İhtiyacı karşılanan her vatandaşımızla birlikte biz de seviniyoruz ve Karaman bu sevinçle gelecekte çok daha huzurlu, çok daha müreffeh bir şehir olacaktır. İhtiyaç sahibine çeşitli yardımlarda bulunduğumuz gibi yardımlaşma bilincine muhafaza etmeli ve daha da yaygınlaştırmalıyız. Ekmeğini yalnız yiyenin, yükünü dişiyle kaldıracağını söylemiş atalarımız ve bizlere yardımlaşmanın, paylaşmanın en güzel örneklerini vermiş. İnanıyorum ki “Kapımız açıktır girene, lokmamız helâldir yiyene” diyen Karaman halkı dün olduğu gibi bugün de, gelecekte de yardımlaşmanın, sosyal devlet anlayışının en güzel örneklerinden biri olacaktır.  Sizlere çalışmalarınız için teşekkür ediyor, görevinizde başarılar diliyorum.”dedi.