Avrupa Birliğine Entegrasyonu Destekleme Faaliyetleri (SEI) kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülecek olan “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” Karaman’ın da içinde bulunduğu 20 pilot ilde uygulanacaktır. Proje, Avrupa Birliği Bakanı Sayın Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde 19 Mart 2013 tarihinde açılış konferansı ile birlikte resmen başlamıştır.

Uygulanacak proje ile ilimizde Avrupa Birliğine katılım sürecinde gerçekleştirilen reformların tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve hizmet kapasitesinin artırılması amaçlanmıştır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan temel faaliyetler; Eğitim ihtiyaç analizi, sertifikalı uzmanlık eğitimi, eğiticilerin eğitimi, kapasite geliştirme faaliyetleri, bölgesel çalıştaylar, şehir eşleştirme programı ve Brüksel çalışma ziyareti olarak belirlenmiştir.
İlimizde, projenin sağlıklı yürütülebilmesi için Karaman Valiliği AB Temas Merkezi koordinatörlüğünde, paydaş kurumlar olan Karaman Belediyesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı temsilcilerinden oluşan “Karaman İli SEI Proje Yürütme Kurulu” oluşturulmuştur.

Kurul, 01 Nisan 2013 Pazartesi günü AB Temas Noktası Vali Yardımcısı V. Muammer BALCI başkanlığında ilk toplantısını yaparak, proje faaliyetleri doğrultusunda çalışmalarına başlamıştır.

Proje faaliyetleri doğrultusunda Nisan ayında, Eğitim İhtiyaç Analizi çalışmaları için İlimizde online anketler yapılacak kurum ve kişiler belirlenecek, Kurul tarafından Karaman İli Kilit Kurumların (Valilik, İl Özel İdare, Belediye, Kalkınma Ajansı) stratejik planları incelenecektir. AB Bakanlığı Proje Teknik Ekibi tarafından ilimizde paydaş kurumlar, ilgili il müdürlükleri ve STK’lar, ziyaret edilerek, çeşitli anketler yapılacak, mülakatlar ve odak grup toplantıları düzenlenecektir.