Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "İyi örnekleri Türkiye'ye uyarlayarak sanayimizi yeşillendirmek ve yeşil işler oluşturmak, sanayicimizi küresel tehditlerden koruyacak"  sözü üzerine Karaman OSB Yönetimi ve ilgili İl Müdürlükleri ile başlatılan YEŞİL OSB Projesi kapsamında aşağıda belirtilen toplantılar yapılmıştır.
 1.Toplantı 15.03.2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, OSB Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlükleri’nin katılımı ile Karaman OSB’nin çevre düzeni ve CO2 salınımının etkilerini azaltacak ağaç dikme ve yeşillendirme çalışmaları yapmak üzere bir toplantı yapıldı.

2.Toplantı 09.05.2013 tarihinde İl Müdürleri seviyesinde ikinci toplantı yapılmış olup bundan sonra yapılacak işler ile ilgili olarak görev dağılımı yapılmıştır.       En çevreci OSB olma iddiası ile başlayan projeye katı sağlayabilecek tüm kurumlar ile görüşülerek, yapılacak işlemlerin en kısa zamanda tamamlanması ve OSB de bulunan firmalar ile farkındalık yaratacak toplantılar düzenlenmesi hedeflenmektedir. 

3.Toplantı 31.05.2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde yapılan toplantıda daha önce yapılan görev dağılımı sonucunda Proje logosu belirlenmiş, OSB alanı içinde 337.952 m² Sağlık koruma bandı ve 342.377 m² park alanları başta olmak üzere OSB ‘nin ağaçlandırılması kararlaştırılmıştır. 

Ayrıca OSB de bulunan Sanayi kuruluşlarının enerji tüketimleri baz alınarak karbon salınımları hesaplanmış buna göre her bir sanayi kuruluşunun yeşillendirmeye katkısı yüzdelik dilim olarak hesaplanacak ve bu kapsamda sanayicilerin yeşillendirecekleri alan daha sonra belirlenecektir. 

Karaman Organize Sanayi Bölgesinin Türkiyede’ki en yeşil OSB olması yolunda atılan bu adımların, Karaman ilimizin Türkiye’nin 2023 vizyonuna büyük katkı sağlayacağı iyi bir örnek olması umuduyla.