Genel Başkan Yılmaz Karaca, teşkilat ziyaretleri kapsamında Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ile birlikte Antakya Gazeteciler Cemiyeti’nde üyelerle toplantı yaptı.

Bir gazetecinin, “Basının yaşadığı sorunların çözüleceğine inanıyor musunuz, umudunuz var mı?” şeklindeki sorusuna Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Bizi bıktırmaya çalışıyorlar ama biz bıkmayacağız. Umudumuzu kaybedersek her şeyimizi kaybederiz. Tüm zor koşullara rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Genel Başkan Yılmaz Karaca, bu kapsamda TGF olarak teşkilat ziyaretleri yaptıklarını ifade ederek, “1 Eylül’den bu yana Ankara, Kırıkkale, Çorum, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Batman, Diyarbakır, Gaziantep ve bugün de Hatay’dayız. Bir hafta içinde 10 şehirde daha meslektaşlarımızla buluşacağız” dedi.

“RADYO VE TELEVİZYONLAR DA SIKINTIDA”

Genel Başkan Yılmaz Karaca, radyo ve televizyonların da büyük sorunlar yaşadığını belirterek radyo ve televizyonların da resmi ilan alması gerektiğini söyledi.

“TASARRUF TEDBİRLERİ YANLIŞ”

Genel Başkan Yılmaz Karaca, hükümetin aldığı tasarruf tedbirlerini de eleştirerek, “Türkiye’de tasarruf edilecek birçok şey varken gazete abone bedelerine yasak getirilmesi bizim kafamıza şunu getiriyor; Acaba, İletişim Dairesi Anadolu basınının yok olması için çaba mı harcıyor? Bu hatadan bir an önce dönülmelidir” şeklinde konuştu.

“İNTERNET GAZETECİLİĞİ YASASI MUTLAKA ÇIKMALI”

Genel Başkan Yılmaz Karaca, internet gazeteciliği yasasının mutlaka çıkması gerektiğini de belirterek şöyle konuştu:

“Bu sektörde hakkı ile bu işi yapanlar da var ama 250 liraya alan alarak korsan yapan ve meslekle alakası olmayanlar mesleği rencide ediyor. Mutlaka en kısa sürede internet yasası çıkarılmalıdır. Bugün mecliste sosyal medya ile ilgili tartışma başlatıldı. Temenni ediyoruz ki internet yasası da çıkarılsın” diye konuştu.

Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu’da TGF heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, cemiyetin bayrağını hediye etti.