Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması’nın elemeleri tamamlandı. Türkiye’nin her bölgesinden yüzlerce okulun yarıştığı yarışmanın İzmir elemelerinde, 19 ilden toplam 144 okul yarıştı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşen elemelere, Türkiye’nin 58 ilinden toplam 423 okul katıldı.

19 yıldır ara verilmeden düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalistleri belli oldu. Büyük final 29 Nisan’da Volkswagen Arena’da yapılacak.

Geçtiğimiz sene müzik öğretmeni Rıza Atçeken önderliğinde Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, finale kalmış ve en iyi icra jüri ödülünü kazanmışlardı. Atçeken bu sene yeni görev yerinde Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle hazırladıkları ''Barış Manço'nun Gibi Gibi' icrasıyla katılıyor.  Yarı finali İzmir'de zorlu rakiplerini geride bırakan grup finalde yarışmaya hak kazandı.

Müzik öğretmeni Rıza Atçeken'in çalıştırdığı Ali Kanat / Elektrogitar, Arda Feyman / Bass Gitar, Mervenur Yağlı / Klavye, Burak Özev / Keman, Demet Kıvrak / Keman, İrem Şenel / Vokal, Fevzi Bedir / Bateri ve Özge Gündoğdu'dan / Yanfüt oluşan Aydın'dan Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi, Türkiye’nin 58 ilinden 423 okul katıldığı yarışmanın finalistlerinin biri oldu. Aydın'ı temsil eden 11 okul arasından finale kalan Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi, seslendirdiği Barış Manço'nun "Gibi Gibi" şarkısıyla büyük beğeni topladı.

Hemşerimiz Atçeken tüm Karaman'lı hemşerilerinin desteklerini beklediğini ifade etti.​

29.04.2016 Cuma Günü izlesene.com da yayınlanacak olan finalistler, Volkswagen Arena’da ki büyük finalde ter dökecekler.

Bu yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşen elemeleri geçen genç müzisyenler, Tarkan Gözübüyük ve Turhan Yükseler gibi usta müzisyenlerden bire bir eğitim ve online koçluk desteği aldı. Proje kapsamında finalistlerle dijital ortamda görüntülü görüşmeler gerçekleştiren duayen müzisyenler, gençlere gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmaları için bilgi ve tecrübelerini aktardı. Ünlü ustaların deneyimlerinden yararlanan ve kendilerini daha da geliştirme fırsatı yakalayan finalistler, şimdi Volkswagen Arena'da becerilerini herkese göstereceği final gününü bekliyor...

İşte bu muhteşem yarışmada verilecek ödüller;
Yarışmanın “İcra” dalında ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 10.000 TL
2.lik ödülü: 7.500 TL
3.lük ödülü: 5.000 TL
Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 6.000 TL
2.lik ödülü: 4.000 TL
3.lük ödülü: 2.000 TL
Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman / Beste dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:
1.lik ödülü: 3.000 TL
2.lik ödülü: 2.000 TL
3.lük ödülü: 1.000 TL